Salangen-Nyheter

Imponerende utvikling i pistolklubben:

Hele 66 medlemmer

FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

SJØVEGAN: Salangen pistolklubb har opplevd en enorm medlemsøkning i år. Fra å være rundt 40 medlemmer er de nå oppe i hele 66 medlemmer.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Leder i Salangen pistolklubb, Svein-Ketil Olsen ble medlem i klubben i 2015. Han forteller at på den tiden var det på en vanlig onsdag omlag 2-3 skyttere som møtte opp. Dette ønsket Svein-Ketil å gjøre noe med og la ut en  liten notis på sosiale medier. Dette endte med at onsdagen etterpå var det 16 oppmøte. - Jeg fikk tilbakemeldinger at mange ikke visste at det faktisk var pistolklubb i Salangen, så det lille notatet på facebook gjorde virkelig susen. Etter det har det holdt seg jevnt, det siste året har oppmøte vært fra tolv, til godt over tjue personer. Det er veldig bra, men vi har litt utfordringer med at det blir lite skyting på hver person ettersom vi kun har ti standplasser, forteller Olsen til nettavisen.

Leder for Salangen pistolklubb, Svein-Ketil Olsen er fornøyd med den positive utviklingen i klubben. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Stor interesse for skyteskole

Det har vært mange nye skyttere i det siste, noen kommer innom bare en gang, men mange kommer fra tid til annen på onsdagsskytingen uten å bli medlem. Torsdag 2. november arrangerer Salangen pistolklubb en skyteskole hvor målgruppen er både gutter og jenter i alderen 10 til 25 år og de med funksjonshemninger. Denne skolen understreker Svein-Ketil at det var særdeles høy interesse for. - Det tok bare tre dager så var åtte av de i alt ti plassene opptatt, og på knapt en uke var også de to siste plassene tatt. Skyteskolen vil gi grunnleggende og verdifull lærdom om pistolskyting og vil foregå hver torsdag i november. Det er mulig at det vil settes opp flere slike skyteskoler i regi av Salangen pistolklubb i fremtiden også, forteller Olsen.

Selv om det i hovedsak benyttes kaliber .22 under onsdagsskytingene, vil det også være mulig å få prøve 9mm i sluttkant av kvelden. For øvrig er grovskytingen i hovedsak forbeholdt lørdag. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN