Salangen-Nyheter

Har regien på tv-serie «Brøyt i vei»:

Helga brøyter vei

Torbjørn Nordeng (b.t.v), Raymond Strand, Vidar Adolfsen, Paul Kyrre Pettersen, Helga Bones (f.t.v) og Linn Beate Johnsen Andersen.

Torbjørn Nordeng (b.t.v), Raymond Strand, Vidar Adolfsen, Paul Kyrre Pettersen, Helga Bones (f.t.v) og Linn Beate Johnsen Andersen.

TROMSØ: Utflytta salangsværing Helga Bones som til daglig jobber i NRK, har regissert oppfølgeren av den populære serien «Brøyt i vei». - Det er første gang jeg har regi på en så stor serie, sier Bones.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

NRK følger opp suksessen «Brøyt i vei» med en ny sesong hvor mye av historien foregår på de harde fjellovergangene på Senja. Regissør bak serien og tidligere salangsværing er spent i forkant av premieren på den nye serien. - Vi er ikke helt ferdig med redigeringen av de siste episodene, men vi skal klare å bli ferdig til tidsfristen. Jeg har bare regissert enkelt-dokumentarer tidligere, så dette er min første store regissøroppdrag. Det blir spennende å se hva slags tilbakemeldinger vi får, forteller Helga Bones ved NRK i Tromsø.

Senja i nytt lys

Bones kunne forteller at da hun var yngre, var hun på Senja på varme sommerdager, men etter innspillingene ser hun Senja på en helt ny måte. - Sammenlignet med Salangen er Salangen mer fredelig på vinteren. Jeg trudde jeg kjente øya med tanke på at jeg bodde så nært, men Senja har tøffere klima, spesielt på fjellovergangene, fortsetter Bones.

«Brøyt i vei»

I serien følger vi tre brøytestrekninger i Nord-Norge. To av dem er på Senja, og et på det værharde Kongsfjordfjellet i Finnmark. - Det blir nært og spektakulært, avslutter regissør Helga Bones. I serien blir vi kjent med fire hovedpersoner som brøyter vinterveiene i harde og tøffe klima.

Sendestart søndag 24. januar klokken 20.15 på NRK1. Serien har 8 episoder.

Annonse