Salangen-Nyheter

Suveren sommerfest:

- Helt annet i dag

Ungen spilte på hver sin seljefløyte som Ulla Limo hjalp til med å lage. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

ØVRE SALANGEN: I går fredag arrangerte Sør-Troms Museum og Venneforeningen sommerfest på Bygdetunet i Øvre Salangen. Ole Mads Prestbakmo synes det er bra at noen tar vare på historien og formidler den videre.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sør-Troms Museum og Venneforeningen arrangerte fredag kveld en koselig sommerfest ved Bygdetunet i Øvre Salangen. Ulla Limo satt ved bålet og lærte både unge og voksne om hvordan man kunne lage en enkel seljefløyte. Ikke mange minutter etterpå sprang ungene på tunet og spilte på hver sin hjemmespikket fløyte. Noen av barna hadde til og med tatt med sin egen spikkekniv. Limo gjorde en utmerket jobb med å sørge at ungene ikke skar seg på kniven. - Jeg har masse plaster inne i tilfelle noe skulle skje, ler Limo til nettavisen.

I finværet kom det også noen hester på besøk, som besøkende kunne prøve å ri på. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

- Ikke slik som det var før

Ole Mads Prestbakmo er glad for at Venneforeningen og museet tar seg tid til å skape slike arrangementer rundt Bygdetunet. - Det behøver ikke å være så mye eller så stort, men så lenge det skjer noe her er det helt suverent. Ungene kan se hvordan det var med fjøs, stall og hus, og se at det er ikke det samme nå som det var før, sier Prestbakmo avslutningsvis.