Salangen-Nyheter

Er det noen som vet noe om denne?:

Helt spesiell vimpel

Jentoft Teigland søker etter historien til denne vimpelen som han har fått fra en bolig i Lavangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Her om dagen kom Jentoft Teigland (bildet) innom redaksjonen med en litt spesiell gjenstand. Det var en vimpel av utenlandsk opprinnelse som var kommet til Krambuvika Bygdemuseum. - Stammer sikkert fra krigens dager, sier Teigland.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Bygdemuseumene får stadig inn nye ting, men det er ikke alltid like klart hvor alt har sin opprinnelse fra. - Skulle så gjerne kommet i kontakt med folk som kunne si litt mer om denne vimpelen, om hvor den kommer opprinnelig fra, men jeg tipper den stammer fra siste krigstid i Norge, i tidrommet 1940 - 1945. Jeg vet jo det var mange forskjellige nasjonaliteter som var i Norge i denne tiden, men om den er fransk eller nederlandsk vet jeg ikke, sier Jentoft Teigland til nettavisen som håper på flere opplysninger.

Etterlyser

Av de mange gamle ting som museumene har fått inn, er det ennå noe som etterlyses. - Folk kommer med forskjellige gamle ting til oss, som vi er veldig glad for, men vi tigger jo også når det er ting som vi gjerne skulle hatt her. Nå jakter vi på en vanlig sildekasse og fisketønne som var vanlig før i tiden. Dette er blant annet noe som vi gjerne skulle hatt her på Krambuvika bygdemuseum. Jeg håper at det er noen der ute som kan ha stående noe slikt og som er villig til å avse til vårt museum. Dersom det er noen som har, så ta kontakt med museumet eller meg, avslutter den håpefulle Jentoft Teigland til nettavisen.