Salangen-Nyheter

Brøytestikkene på plass:

Her skal det stikkes!

Stein-Ole Sommerseth i Kvernmo Ved AS er en av flere som setter opp brøytestikker i disse dager. FOTO: MARILEE GOULET

Nå er det like før snøen kommer på fjellovergangene, det ser man når man ser hvor langt snøen har krøpet ned på fjellene. Derfor jobber Kvernmo Ved AS ifra Gratangen på spreng for å få opp brøytestikkene i tide. Ansatt Stein-Ole Sommerseth er en av de ansatte i selskapet som nå jobber med dette.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Vi må være ferdig til 1. oktober, så nå jobber vi 12-timers vakter, hele døgnet. Vi har flere team som jobber både natt og dag for å få det ferdig. Brøytesjåførene er helt avhengig av stikker å gå etter når de skal brøyte. Vi har et stort område som skal stikkes, fra Ibestad og Salangen i nord til Kjøpsvik i sør, i tillegg har vi også Tjeldøya. På denne strekningen skal det settes opp ca. 67 000 stikker, sier Sommerseth.

Kvernmo Ved AS har egen traktor de bruker for å sette ned veistikker langs veinettet. FOTO: MARTIKA PEDERSEN

Varierende arbeid

De har både traktor og folk som setter opp stikkene manuelt. Der det ikke er rekkverk kan traktoren sette opp stikker i et ganske raskt tempo, men der det er rekkverk må de ansatte sette opp stikkene manuelt. Arbeidsdagene blir derfor ganske varierende utifra hvor de er. Når det i tillegg er dårlig vær, som det har vært de siste dagene, tar det enda lengre tid.

Stein-Ole kan også fortelle at de i fjor fikk ekstra jobb her i Salangen, for da drev unger i kommunen å reiv opp brøytestikkene tre ganger. Han var mindre fornøyd med dette, da de må gå over flere ganger for å få opp alle stikkene igjen, dessuten blir det ekstra penger som må brukes og noen må også rydde opp stikkene som gjerne ligger slengt i skråningen eller veigrøfta.

ANNONSE
Annonse