Salangen-Nyheter

Ordføreren i Lavangen:

Hilste sola velkommen

Bernhardt Halvorsen har fast tradisjon med å gå opp i fjellet å hilse sola velkommen hvert år. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR.

FJORDBOTNEIDE: Ordfører i Lavangen, sauebonde og friluftsmann Bernhardt Halvorsen var lørdag formiddag på en fast skitur innover fjellet for å ønske sola velkommen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 18.01.2017 kl 00:00

Annonse
Annonse

Klokken 12:15 på lørdag 14. januar fikk Bernhardt Halvorsen sammen med sin hund Lotta se sola for første gang i år skinne mellom fjelltoppene da han var på skitur innover dalen i Fjordbotneie. - Jeg pleier hvert år å ta en skitur opp dit for å hilse sola velkommen, forteller Halvorsen.

Kjentmann i fjellet

Halvorsen har hytte i nærheten av Heia, der han tok det flotte bildet. Han forteller videre at han er lommekjent i fjellet der, i sammenheng med at han er sauebonde. På sommeren er han mye på speiding og følger med sauene, og på vinteren går han mye på ski i området og trener hunden sin Loppa.

Som ei glødende kule

Der Bernhardt til daglig bor skinner ikke sola før 12. februar. - Det er godt å få et glimt av sola nesten en måned før jeg ser den hjemme, forteller Halvorsen. Han legger til at det var et spektakulært syn som møtte han oppe i fjellet på lørdag. - Det var et veldig spesielt lys, det var som ei glødende kule som hvilte sog mot fjelltoppene, avslutter han.