Salangen-Nyheter

MS Star fra 1944 enda på gamle trakter:

Historisk båt på Sjøvegan

Eier og kaptein, Tommy Löf (bakerst) sammen med hans tyske fiskegjest Phillipp Köhler (fremst) som aldri før har prøvd fiskelykken i Nord-Norge. FOTO: BENJAMIN BJØRKLI

SJØVEGAN: Tommy Löf er den stolte eieren av den nostaligiske sjarken MS Star. Båten var bygget i Bergen i 1944, og har i en årrekke gått som reketråler på Malangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I dag hadde en gammel sjark ankommet Sjøvegan. Båten het MS Star og var bygd i Bergen i 1944, hvoretter den så kom i bruk som reketråler i Malangen. Nå er den oppkjøpt av Tommy Löf, som er opprinnelig svensk, men nå bosatt på Finnsnes. Båten holder vanligvis til ved Salangsverket når ikke Löf er ute å bruker den, for eksempel til å ta med folk ut på hobbyfiske.

MS Stars nåværende mannskap: Phillipp Köhler sammen med kaptein Tommy Löf lå mandag formiddag ved flytebrygga på Sjøvegan. Neste stopp på veien er Finnsnes. FOTO BENJAMIN BJØRKLI

Fra Frankfurt til Sjøvegan

Akkurat nå hadde han nettopp hentet en ivrig fiske-entusiast på Evenes, Phillip Köhler, som kommer fra Frangfurt for å prøve fiskelykken her i Norge. Phillip har reist verden rundt i sin iver etter å prøve nye fiskeplasser, og har hatt forskjellig erfaring fra de ulike stedene, både når det gjelder fiske og innbyggere. Men det mest positive er å kunne møte nye mennesker og skape nye kontakter, forteller Phillip til nettavisen.