Salangen-Nyheter

Leder i Andørja sportsklubb:

Hjertesukk til fylkesråd

Leder i Andørja Sportsklubb Eidar Tøllefsen har sendt fylkesråd i samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo et hjertesukk om veistandarden på Ibestad.

HAMNVIK: Leder i Andørja Sportsklubb Eidar Tøllefsen har sendt fylkesråd i samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo et hjertesukk om veistandarden på Ibestad.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Under det årlige sykkelarrangementet Tour de Andørja som finner sted på Ibestad er det mange øyne som følger med på sykelistene langs Fylkesvei 848 og Fylkesvei 132. I den forbindelse har leder i Andørja Sportsklubb Eidar Tøllefsen sendt inn et lite hjertesukk til fylkesråd i samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo hvor han blant annet skriver. – Når Tour De Andørja (TDA) inviterer barn og voksne i hele Nord Norge og Nord Sverige til massemønstring av folk flest; til opplevelser, sportslige utfordringer og sosiale møteplasser, så er det ikke slike veier vi ønsker å de skal bli møtt med, skriver Tøllefsen i sin e-post til fylkesråd Ivar B. Prestbakmo.

Vegvesnet har dokumentasjon

Tøllefsen understerker også i sin e-post at Statens Vegvesen har gode dokumentasjoner på veiene i kommunen, og at han nå oppfordrer fylkesråden til å sette fokus mot disse veiene og få de utbedrert. – Årelang forsømmelse er ingen grunn til å la være å gjøre et løft som kommer Tour De Andørja, næringslivet og den lokale befolkningen til gode. Manglende vedlikehold er godt dokumentert av Statens Vegvesen. Deltakernes sikkerhet er viktig for TDA. Manglende vedlikehold påfører oss ekstra kostnader til økt beredskap, og medfører for deltakerne større risiko for skade på utstyr og i verste fall egen helse, står det videre i Tøllefsens e-post.

Står på pengene

I intervju med nettavisen forteller leder i Andørja Sportsklubb Eidar Tøllefsen at Mesta har gjort en veldig bra jobb med veiene på Ibestad ut i fra det budsjettet de er blitt tilgitt. – Vi føler at Mesta har utnyttet det budsjettet de har fått veldig godt, og at de har gjort det de kan med å få det til å se pent ut. I 2006 ble veien mellom Sørvika og Engenes utbedret og asfaltert i forkant av NM på sykkel det året, den jobben er vi veldig fornøyd med og den holder godt enda. På veien mellom Hamvik og Sørrollnes gjøres det jo bare små lappinger hvert år, og med den hastigheten vil det ta minst tjue år før at hele veien har fått ny asfalt, forteller Eidar Tøllefsen til nettavisen.