Salangen-Nyheter

Om sikkerhetspolitikk:

Holdt interessant kurs

Det var innføring i forsvars- og sikkerhetspolitikk på Sjøvegan videregående skole, sist torsdag.

SJØVEGAN: Torsdag fikk elever og lærere innføring i forsvars- og sikkerhetspolitikk ved Sjøvegan vidergående skole.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Siden 1951 har Folk og Forsvar drevet med faktabasert informasjonsarbeid om norsk forsvars- og sikkerhetspolitikk til alle som måtte være interesserte. - Vi tilbyr dagseminaret "Sikkerhetspolitikk. Norge, Europa og verden". Organisasjonen er en paraply med 65 ulike organisasjoner som er tilsluttet, hvor LO og NHO er de største. Denne gangen gjestet vi Sjøvegan hvor vi møtte 47 entusiastiske deltakere, som vi synes er mange i forhold til folketallet i kommunen, sier en fornøyd generalsekretær Monica K. Mattson til nettavisen.

Tema

Dette er rent tilbud om informasjon om sikkerhetspolitiske i hele verden. - Vi har hele landet som vårt arbeidsfelt fra Svalbard i nord og Lindesnes i sør. Her på Sjøvegan er det tredje gang vi har kurs her, så vi begynner å bli bra kjent her, sier informasjonskonsulent og foredragsholder Lars Andreas Rognan. - Vi har denne gang temaprogram om Nato og EU og videre om situasjonen i Syria, Irak og IS . I tillegg var også tema i dag omkring flyktningepolitikken. Målet er jo å få ungdom og folk mer oppdatert på forsvars- og sikkerhetspolitikk og ikke minst få folk mer interessert i disse spørsmålene og kanskje bli mer politisk interessert, sier Rognan.

Russland

Neste uke blir det nye temaer og nye steder som får besøk fra organisasjonen Folk og Forsvar. - Ja i neste uke blir det Sørlandet som blir vårt arbeidsområde. Og den 26. april fortsetter vi med nytt tema som omhandler Russland og da skal vi være på Bardufoss, så vi har mye reising og det blir mange foredrag rundt om i landet. Vi blir også brukt på ungdomsskoler hvor vi holder foredrag om ønsket tema. Vi har blant annet reist og informert om både første og andre verdenskrig, avslutter generalsekretæren Monica K. Mattson til nettavisen.