ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Salangen-Nyheter

Ett kunstnerisk dokumentasjonsprosjekt:

Høst i skulpturparken

Ett lite bilde fra dokumentasjons prosjektet. FOTO: ADAM SÉBIRE

Lavangsnes Wunderkammer er et sted for samtidskunst med skulpturpark, kunstnerresidens og utstillinger, som ligger på Lavangsnes, utenfor Sjøvegan. Parken er ikke så kjent enda, men Selma Köchling og Vidar Laksfors jobber med å bygge ut parken samtidig som de gjør den mer kjent. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 27.10.2020 kl 00:00

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Fra høsten 2020 til høsten 2021 gjennomfører Lavangsnes Wunderkammer et kunstnerisk dokumentasjonsprosjekt. Prosjektet vil gå ut på å filme prosessen fra produksjon av kunst til fremvisningen av kunsten.

De bestemte seg for å gjennomføre dette prosjektet for å kunne fremheve parken, gjøre den mer kjent for andre utenfor kommunen og invitere folk til å besøke parken og se på skulpturene som er utstilt. Skulpturene er laget av forskjellige materialer og har ingen bestemt tema bak seg.

- Vi bestemte oss for å lage en videodokumentasjon med små filmer i gjennom det neste året for å vise de som ikke er i kommunen at vi finnes, sier Selma Köchling til nettavisen

Skulpturene i parken er laget av flere forskjellige kunstnere og er unike på hver sin måte. I løpet av året vil nye kunstnere oppholde seg på Lavangsnes, og jobbe med verk til parken og utstillinger.

Lavangsnes Wunderkammer fikk prosjektstøtte fra Salangen Næringsutvalget for å kunne utføre dette prosjektet. De er i samarbeid med en profesjonell australsk filmskaper med navn Adam Sébire.

Bildet illustrerer Selma Köchling og Vidar Laksfors som lager vaffler og kaffe FOTO: ADAM SÉBIRE