Salangen-Nyheter

- Kunnskapen er viktig:

Høyre besøkte Salaks

Troms og Finnmark Høyres sin 1.kandidat Christine B. Killie og 3. kandidat Benjamin Furuly fikk en god innføring i virksomheten Salaks under sitt besøk. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SALANGSVERKET: Troms og Finnmark Høyres sin 1.kandidat Christine B. Killie og 3. kandidaten Benjamin Furuly har i de siste dagene reist rundt om i Midt Troms på bedriftsbesøk. I Salangen har de to besøkt Salaks AS sitt landbaserte smoltanlegg.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det nærmer seg datoen for kommune- og fylkestingsvalg, og det merkes at valgkampen er kommet i gang med med at politikere fra de fleste partier reiser rundt i kommunene. – Klart at det er viktig for oss å reise rundt å snakke med folk og fremme vår politikk. Det andre er at det er utrolig viktig for oss å skaffe oss kunnskap om de ulike bedriftene, og hva dem sliter med i det daglige. Da får vi et bedre grunnlag for å forstå og kunne gjøre gode beslutninger i saker som har betydning for bedriftenes videre utvikling og eksistens, sier Christine B. Killie til nettavisen.

Ledelsen i Salaks er alltid glade for besøk, der de får muligheten til å fortelle om næringen de driver. FOTO: JON HENRIK LARSEN.

Fremtidsretta

Killie og Benjamin Furuly ble mottatt på Salaks av Karl Erik Bekkeli, Odd Bekkeli og Ken Rune Bekkeli og fikk en god orientering om Salaks AS, og hvor og når det hele startet.  Deretter med en omvisning i det nye landbaserte smoltanlegget. – Når vi fikk høre av Odd Bekkeli om når og hvor det hele startet, og ser hva det har blitt til i dag med over 100 arbeidsplasser blir vi imponert over hva som er bygd opp. Dette er jo en næring vi absolutt støtter opp under, og vi vil være på i den grad vi kan når saken om utviklingskonsesjon skal avgjøres. Dette er jo også en bedrift som legger stor vekt på miljø og sikkerhet, blant annet ved at bedriften har strengere egenkrav enn kravet fra Mattilsynet i denne produksjonen. Bedriften ivaretar miljøet ved å tenke fremtidsrettet med blant annet at slammet fra produksonen blir tørket 90 prosent, og deretter kan bli brukt som gjødsel og jordforbedring, avslutter Benjamin Furuly.

Terje Bertheussen er Salangen Høyre sin ordførerkandidat foran høstens kommunevalg i Salangen. - Vi synes å merke et økende engasjement for hva vi står for og vår politikk. Dette er selvsagt gledelig, sier Bertheussen. FOTO: JON HENRIK LARSEN.

Inspirasjon

Salangen Høyres ordførerkandidat Terje Bertheussen setter stor pris på å få besøk av politikere fra fylket.  – Det er klart at det betyr mye for oss, og er med på å inspirere og gi en ekstra giv nå når valgkampen har startet. Vi har et program klart som i disse dager sendes ut til folket, og i helga kunne folk møte oss på stand på Sjøvegan. Vi har fått flere medlemmer det siste året, og vi synes å merke et økende engasjement for hva vi står for og vår politikk. Dette er selvsagt gledelig, så derfor er det viktig at folk tar kontakt og vi kan få gi informasjon om vår politikk og håper på et godt valg, avslutter ordførerkandidaten for Salangen Høyre, Terje Bertheussen til nettavisen.

ANNONSE
Annonse