Salangen-Nyheter

Slått godt an blant de yngre:

HT fremfører Kafka

Hva skjer når en 8 åring forvandles til et insekt? FOTO: LARS ÅKE ANDERSEN

Hva skjer når en 8 åring forvandles til et insekt? FOTO: LARS ÅKE ANDERSEN

SJØVEGAN: I 1915 skrev Franz Kafka fortellingen "Forvandlingen". Dette er grunnlaget for Hålogaland Teaters pågående stykke "Gutten som ble til et insekt". Stykket har høstet gode anmeldelser og lørdag settes det opp her på Sjøvegan.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Hålogaland Teater reiser for tiden rundt med stykket "Gutten som ble til et insekt", en fortelling om den åtte år gamle gutten Gregor. Åtteåringen er en engasjert og oppegående kar som bor sammen med sine foreldre og sin storesøster Grete. Som mange andre unge opplever Gregor et stadig forventningspress om å være flink både på skolen og på fritiden gjennom sport og andre aktiviteter, så vel som i de sosiale prestasjoner. Så endres alt dagen da det umulige skjer; Gregor er forvandlet til et insekt.

Et "voksent" stykke ment for barn

Forestillingen "Gutten som ble til et insekt" er basert på Franz Kafkas "Forvandlingen" fra 1915, og er passende for alle over 6 år. Stykket er uten pause og har en varighet på 1 time, 5 minutter. – Tilbakemeldingene har vært veldig positive. Dette er jo et ganske "voksent" stykke, men det er lagt til et barns univers, og det har tydeligvis slått veldig godt an hos våre yngre tilskuere. De tar fortellingen på strak arm, selv om det er et litt alvorlig tema er det også en del humor i stykket, noe de synes er veldig gøy. Dette viser at om man bare setter seg ned å tar barneteater på alvor så blir det bra, forteller kommunikasjonsrådgiver ved Hålogaland Teater, Stein Sebastian Fredriksen til nettavisen.

Annonse