Salangen-Nyheter

1STA prøver seg på media:

Humor og nyheter

Snorre Runeson Benediktsen som programleder. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Snorre Runeson Benediktsen som programleder. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: For en uke siden fikk elevene i klasse 1STA på Sjøvegan videregående skole en oppgave i engelsk. Fem av elevene bestemte seg for å prøve seg på TV-nyheter, og kom derfor til Salangen-Nyheter for å få filmet deres prosjekt.

Publisert:

Annonse
Annonse

Onsdag formiddag fikk nettavisen besøk av 5 elever i 1STA fra Sjøvegan videregående skole som skulle filme en nyhetssending til et klasseprosjekt. De hadde fått en oppgave på engelsk der de skulle finne nyheter som nylig har dukket opp på TV. - Vi skulle finne nyheter som ble vist på TV, og skulle gjøre noe kreativt med dem. Vi bestemte oss for å lage litt humor ut av dette, sier elev Carl Fredrik Eilers til nettavisen.

Humor ble det

- Det her blir bra guta, sier en av elevene før de starter opptakene. De har lagd reportasjer som strekker seg så langt som til Amerika, der de pratet om det politiske dramaet som utspiller seg med Donald Trump til litt mer lokalt nytt som brødhyllene på Prix på Sjøvegan. De inkluderte også saken som utartet seg på Polar Park i Bardu der to elger ble skutt. Elevene hadde i forkant filmet seg selv der de parodierer intervjuene på morsomme måter.

Carl Fredrik Eiles (t.v.), Iver Walør Sagerup, Snorre Runeson Benediktsen, André Gartland Hoff og Sander Daleng etter innspillingen. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Godt sammarbeid

Samarbeidet i gruppen lyste godt fram. På starten av innspillingen ble det litt rot med hva som skulle komme i hvilken rekkefølge, men det tok ikke lang tid før alle ble enige om hva som skulle sies. Med litt improvisasjon fikk dem alt på film. - Kanskje Snorre kan bli programleder på TV2 en gang, ler guttene på vei ut av greenscreenrommet i kjelleren til nettavisa.

Annonse