Annonse
Salangen-Nyheter

Personell fra Redningsselskapet:

- Husk flytevesten!

Redningsselskapet stiller med frivillig mannskaper fra Tromsø og Harstad under årets Millionfisken. Og selvsagt har de

Redningsselskapet stiller med frivillig mannskaper fra Tromsø og Harstad under årets Millionfisken. Og selvsagt har de

SJØVEGAN: Millionfisken er godt i gang og folket samles på havet. For Marianne Midtgård (t.v) og Neeve Donohue (t.h) i Redningsselskapet er det viktig og minne folk om å sjekke redningsvestene sine.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 07.07.2019 kl 00:00

Annonse
Annonse

Torsdag gikk startskuddet for årets omgang med Millionfisken, og Sagfjorden fylles nå med båter i alle slags størrelser med engasjerte fiskere som ønsker å prøve seg på å inne årets storpremie. Er man ute på bølgene blå, er det veldig viktig å tenke på sikkerheten, både for seg selv, og de som følger med. Redningsselskapet er på plass i år med "Elias" båtene, men stiller heller ikke i år med noen redningsskøyte. - Det er andre året at vi ikke er blitt invitert til arrangementet med skøyte. Det er synd, sier Thomas Mæhlum, som er rådgiver i Redningsselskapet region nord.

Rådgiver i Redningsselskapet region Nord, Thomas Mæhlum forteller at ingen av redningsskøytene er blitt invitert i år til arrangementet. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Flinkere nå

Prosjektleder for forebyggende aktiviteter i Redningsselskapet, Marianne Midtgård er opptatt av at folk tar sikkerhet på alvor. - Det blir å være mange båter med voksne og barn. Da er det en stor fordel å være helt klar i hodet før man legger ut. Ikke minst må alle huske på redningsvesten og sjekke at denne er i orden, oppfordrer Midtgård. Hun kommenterer videre at det folk har blitt generelt flinkere å bruke flytevesten, og spesielt gode på å passe på de små fiskerne. - Det er mange som kler på barna sine når de er ute på sjøen, men dessverre er det ikke alle som husker å ta på en selv. Skulle ulykken være ute er det en mye større sjanse å overleve til sjøs hvis man har på seg det anbefalte utstyret. Spesielt nå som det er så råkaldt i vannet, sier kollega Neeve Donohue i Redningsselskapet.

Annonse