Salangen-Nyheter

Redningsskøyta klar til dyst:

– Husk flytevesten!

Redningsselskapet blir å være synlig i Sagfjorden under Millionfisken 2018.

SJØVEGAN: Under Millionfisken er det klart at båter skal taes i bruk. Og der det er ekstreme mengder med sjøfart, er redningsskøyta klar til dyst. Skipper Raymond Klæboe minner alle på å ta med flytevesten og sjekke formen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

I dag går startskuddet for årets omgang med Millionfisken, og deretter vil hele Sagfjorden fylles med båter i alle slags størrelser med engasjerte fiskere som ønsker å prøve seg på å vinne årets storpremie. Er man ute på bølgene blå, er det veldig viktig å tenke på sikkerheten, både for seg selv, og de som følger med.

Flinkere nå

Skipper ved RS Dagfinn Paust, Raymond Klæboe har flere oppfordringer til alle som skal drive med sjøfart under konkurransen. - Det blir å være mange båter med voksne og barn. Da er det en stor fordel å være helt klar i hodet før man legger ut. Ikke minst må alle huske på redningsvesten, oppfordrer Klæboe. Han kommenterer videre at det folk har blitt generelt flinkere å bruke flytevesten, og spesielt gode på å passe på de små fiskerne. - Det er mange som kler på barna sine når de er ute på sjøen, men dessverre er det ikke alle som husker å ta på en selv. Skulle ulykken være ute er det en mye større sjanse å overleve til sjøs hvis man har på seg det anbefalte utstyret. Spesielt nå som det er så råkaldt i vannet, sier Klæboe til nettavisen.