Annonse
Salangen-Nyheter

Gratis sommeraktiviteter for barn:

Hva vil du gjøre i sommer?

Blant de forskjellige sommeraktivitetene som arrangeres for barn og unge, er den tradisjonelle båtturen med «Nålsund». ARKIVFOTO

Blant de forskjellige sommeraktivitetene som arrangeres for barn og unge, er den tradisjonelle båtturen med «Nålsund». ARKIVFOTO

SJØVEGAN/TENNEVOLL: Hesteridning, friluftsskole, gårdsbesøk, «ROCKNESS konsert», paintball, gokart, hip hop – listen med sommeraktiviteter for barn og unge er fylt til randen i år, og alt er gratis.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Salangen og Lavangen kommune har også i år fått tilskudd fra Bufdir (barne- ungdoms og familiedirektoratet) for å gi barn og unge i kommunene et gratis aktivitetstilbud i forbindelse med ferie og fritid til sommeren 2019. Fra og med lørdag 22. juni fyrer det løs med hesteridning ved Stall Elvebakken i Øvre Salangen på formiddagen, og senere på ettermiddagen «ROCKNESS» konsert arrangert av Lavangen ungdomsråd, med gratis inngang og buss fra og til Sjøvegan. Samme formiddag blir også første omgang med paintball arrangert på Moen i Lavangen.

  • saken fortsetter under bildet
  • *

Tiltakskonsulent ved Astafjord barneverntjeneste, Hilde Løvberg sier til nettavisen at sommeraktivitene for barn og unge årlig er veldig populære. FOTO: PRIVAT

Populære valg

Tiltakskonsulent ved Astafjord barneverntjeneste, Hilde Løvberg deler med nettavisen det er nytt av året at både Lavangen og Salangen samarbeider om aktivitetene. – Salangen fikk 200.000 kroner tildelt, mens Lavangen fikk 100.000 kroner. Vi har fått mye nytt og variert, da blant annet gokart, paintball også konsert i Lavangen, sier Løvberg, men påpeker videre at de har erfart hva som har vært mest populært blant de unge, og har derfor satt opp flere turer. – Dagstur til Polar Park og Polarbadet har vært veldig populært de tidligere årene, så de turene blir arrangert mer enn én gang, sier Løvberg fornøyd.

For fullstendig oversikt over dato, klokkeslett og påmelding, klikk

her.

Mye variert

Denne sommeren legges opp til å gi mange interessante opplevelser og minner for barn og unge i Salangen og Lavangen kommune, og med mye variert på aktivitetslisten, er det garantert noe for alle. Hilde Løvberg vil uansett gjøre alle oppmerksom på at flere av aktivitetene krever påmelding med navn, fødselsdato og telefonnummer for kontaktpersonene. – Vi har gjort nytt i år at man må melde seg på aktivitetene hos de som arrangerer dem. Hvis man er usikker, eller har spørsmål kan man spørre arrangørene direkte, forklarer Løvberg, og legger avsluttende til at barn og unge som besøker kommunen utenfra, om med familie eller venner også kan være med på sommeraktivitene i Salangen og Lavangen.

Trenger du utstyr eller klær for å være med på uteaktiviteter minner Hilde Løvberg på at både Lavangen og Salangen har utstyrsbank som er klar til bruk.

Klikk her for Utstyrsbanken i Salangen

Klikk her for Utstyrsbanken i Lavangen

Annonse