Salangen-Nyheter

Historisk foto fra Sør-Troms Museum:

- Hvor er dette?

Hvilket bygg er det som bygges her? FOTO: SØR-TROMS MUSEUM.

SJØVEGAN: Historiske bilder viser seg å være veldig populære. Men det er ikke bestandig at det følger så mye opplysninger om hvor bildet er fra, hvilken bygning og årstall bildet er tatt.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 07.11.2017 kl 00:00

Annonse

Sør-Troms Museum på Sjøvegan,  får inn og sitter på en del gammelt materiale av historier og ikke minst foto fra en svunnen tid. -  Vi får jo inn en del gammelt materiale som vi ikke alltid vet, eller har så mye opplysninger om. Derfor legger vi det ut på sosiale medier i håp om at det er noen som kan kjenne igjen stedet, bygningen, eller har en historie å fortelle til et bilde. Slik som dette bildet har vi ikke mye gå etter, men vi har fått inn noe som kan gi en pekepinne. Noen mener dette bildet er fra en gang rundt 1920, og det er byggingen av Henriksenkaia, mens andre mener det er byggingen av Salangen Meieri. Og vi er jo selvsagt veldig glad for at folk tar kontakt slik at vi får vite noe. På dette bildet ser vi jo at trillebårene har jernhjul, noe som da beviser at blldet mest sannsynlig er fra rundt 1920 engang eller tidligere. Men at det er på Sjøvegan, hersker det vel ingen tvil om, i og med at vi ser Årbostadtinden i bakgrunnen. Jeg oppfordre folk om å ta kontak dersom det er noen som vet noe om dette bildet, avlutter Frode Hansen i Sør-Troms Museum, avd. Sjøvegan til nettavisen

Frode Hansen ved Sør-Troms Museum avd. Sjøvegan oppfordrer alle som sitter på info om hva som bygges på dette bildet til å ta kontakt. ARKIVFOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN.