Salangen-Nyheter

Mystisk båt ved kaia:

Hvor kommer den fra?

Det er ingen overraskelse at salangsværinger kommer for å ta bilder av båten når man ser hvor fin den er. FOTO: MARIA TARANKO

Det er ingen overraskelse at salangsværinger kommer for å ta bilder av båten når man ser hvor fin den er. FOTO: MARIA TARANKO

SJØVEGAN: Like ved siden av moloen har en mystisk båt lagt til kai, og den har trukket til seg flere tilskuere som har tatt bilder for å dele båten på sosiale medier, men spørsmålet er; hvor kommer den egentlig fra?

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Flytebrygga som ligger i moloen på Sjøvegan har vært tom de siste dagene, helt til det plutselig dukket opp noe som kan ligne på en Nordlandsbåt. Fellesbetegnelsen på en slik båt er at skrogkonstruksjonen er klinkbygd, og at båten er bygd i Nordland, Troms eller Finnmark. På den lille tiden den har befunnet seg ved brygga, har den tiltrukket seg flere nysgjerrige salangsværinger som har tatt flere bilder av den.

Smykkeskrin

Det er forståelig at folk vil ta bilder av den, for ikke bare er den veldig fin, men også unik av sitt slag hvis en tenker på hvor sjelden de blir observert på havet. Undertegnede  antar båten er nybygd, eller nylig har blitt oppusset på grunn av det ikke er noen synlige slitasjeskader på skroget. Desverre etter mye journalistisk graving og utspørring fant vi ikke ut hvem eieren av denne vakre båten var, og dermed forblir det et mysterium over hvorfor den befinner seg på kaia akkurat nå.

Mon tro hvor lenge den blir liggende til kai like ved sentrum i Sjøvegan... FOTO: MARIA TARANKO

Annonse