Salangen-Nyheter

Maria Haukaas Mittet:

Hyller Senja i musikalsk prosjekt

I dag, fredag 26. august blir Senja-jenta Maria Haukaas Mittets musikalske prosjekt «Øyliv/Byliv» komplett. Foto: TV2

26.august blir Maria Haukaas Mittets musikalske prosjekt «Øyliv/Byliv» komplett. Igjennom musikken hyller også Mittet hjemplassen Senja.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I dag fredag utgir hun EP-en «Byliv», som følger opp fjorårsslippet: EP-en «Øyliv». I disse to utgivelsene blir man bedre kjent med artistens oppvekst på Senja – samt med erfaringene hun har gjort seg i hovedstaden, heter det fra plateselskapet.

– Kontrastene i meg kan også høres om hverandre i både «Øyliv» og «Byliv». Jeg håper lytteren finner sanger som treffer og kan bli med dem videre i livet, sier Haukaas Mittet – som kom til Oslo som 12-åring for rollen som Annie.

– Det å komme fra et lite sted, og flytte til en storby på andre kanten av landet, var for meg veldig kontrastfylt. Ikke bare i omgivelser, men i mentalitet og samhandling – på godt og vondt, sier hun.

Ideen til prosjektet kom til henne for et par-tre år siden. Hun ville skildre dette spennet mellom nord og sør, by og land, øy og fastland. Det å vokse opp på et lite sted, og flytte til en storby som hun beskriver som kjølig – og som ga henne et aldri så lite kultursjokk, uttalte hun til NTB foran utgivelsen av «Øyliv» - som utkom i 2021.

2014 markerte en ny kurs for Haukaas Mittet, som med «Heim»-platen der ho begynte å synge på sin egen dialekt.

Hør smakebit fra plata her:

ANNONSE
Annonse