Salangen-Nyheter

Økende turisme i Salangen:

Hyttetomt-salget går

På bildet: Andreas Utstøl (innerfelt) viser frem utbyggingsplanene for hytte- og marina på Garsnes. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Garsnes Brygge og Camping er nå inne i en periode med store utvidelser og nybygging. Nettavisen har snakket med innhaver Andreas Utstøl (bildet) om hans fremtidige planer og aktivitet.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Initativtaker og eier Andreas Utstøl snakker ivrig om det som nå skjer og som skal skje ved og på hans anlegg ved Sagfjorden. - Vi har et hyttefelt med hele 28 tomter hvorav 6 til nå er solgt. Salget har tatt av nå i høst og det virker som om interessen for å bygge hytte her ved fjorden er økende. Det er i hovedsak folk fra Salangen, Bardu og øvrige nærområder som har kjøpt tomter eller har meldt sin interesse, sier han til nettavisen.

Utvidelser

Videre kan han fortelle at de har godkjente utvidelsesplaner for bryggeområdet. De omfatter flytting av campingen, bygging av rorbuer og et stornaust. På spørsmål om hva stornaustet skal inneholde, sier han: - Det er et stort hus som skal kunne kobles sammen med eksisterende bryggehus. Her vil vi kunne åpne opp og benytte begge lokalene samtidig til større arrangementer i restauranten. I tillegg er planene å få til konserter og utstillinger der. Noe av dette vil være klart til sommeren 2011, mens noe kommer til underveis. Det er store prosjekter vi her snakker om og vi trenger tid til å ferdigstille alt. Men allerede til sommeren vil folk kunne se og oppleve forandringer og nye fasiliteter her, sier Andreas Utstøl stolt.

Marina

Utstøl kan videre fortelle at de planlegger og starter snart byggingen av en marina. Marinaen skal ha hele 50 båtplasser hvorav 25 allerede er forhåndssolgt. Dette synes han er meget bra og lovende for Garsnes sin framtid innen turistnæringen.

Årets sesong

På spørsmål fra om hvordan årets turistsesong har vært i den "begrædelige" sommeren vi har hatt, svarer han: - Vi har ikke merket noen nedgang, tvert imot hadde vi en liten økning i antall besøk og gjestedøgn i forhold til sesongen 2009. Dette viser at vår markedsføring har slått ann og at vi begynner å bli kjent som aktør innen næringen. For de som vil vite mer om Garsnes Brygge og Camping, anbefaler vi å gå inn på nettstedet www.garsnes.no å lese om denne perlen ved Sagfjorden !