Salangen-Nyheter

Gjør endringer i tradisjonen

I år flyr stjerna tidligere

Slik så det ut i fjor da flymaskiner fra Bardufoss flystasjon fløy over Sjøvegan den 16.desember med Julestjerna. FOTO: JON HENRIK LARSEN

For de mange som bruker å følge med på når Bardufoss flystasjon flyr i formasjon som julestjerne så må de merke seg at dette vil skje tidligere i år, enn i fjor.  

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

I år er det 9. desember som settes av til denne tradisjonen. Etter det nettavisen får opplyst, vil det være mellom åtte til ti flymaskiner i lufta i år.

Dette er Kystvaktens NH90-helikoptre, transporthelikoptrene Bell 412 og flyskolens Saab-Safari. Dette vil utgjøre den såkalte Julestjerna, som mange har et slikt godt forhold til den 50 år lange tradisjonen, som skaper julestemning.

Samme rute som før

Tradisjon tro er flyruta den samme for årets stjerne. Flymaskinene vil ta av fra Bardufoss flystasjon på formiddagen den 9.desember og da sette nesa sørover mot Salangen og Sjøvegan.

Deretter vil stjerna snu og fly innover Gumpen, Sørreisa, Finnsnes og Tromsø. Deretter er det Storsteinnes og Målselv som får besøk på returen til flystasjonen.

I Salangen vil innbyggerne kunne se stjerna over bygda like rundt klokken 10:20 den 9.desember i år.