Salangen-Nyheter

Nå skal det skinne til 17.mai:

Idrettslag renser gatene

Leder av Lavangen Idrettsforening, Stine Pettersen var i Salangen for å plukke søppel. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: I et samarbeid med Mesta tok Lavangen Idrettsforening en tur til Salangen for å rense gatene for søppel til nasjonaldagen. Dette får foreningen en liten pengesum for.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

I utgangspunktet fikk foreningen i oppdrag fra Mesta om å plukke søppel fra sentrumsnære-områder i Lavangen, men ble i ettertid etterspurt om å ta Salangen også. - Vi svarte ja. Vi har vært 6 personer som har hjulpet til. Vi får en liten pengesum for å gjøre dette, og de går til drive aktiviteter i laget, utstyr og diverse, sier leder Stine Pettersen ved Lavangen Idrettsforening.

Lang dag

En av de seks andre medlemmene, Anders Skoglund har hjulpet til med å plukke opp all rasket langs hovedveien gjennom Sjøvegan. - Vi begynte i Laberg, vært på Sletta og nå er vi snart ferdig i sentrum. På hele turen trur jeg vi har fylte hele 15 søppelsekker. Det er trist for miljøet at folk bare kaster søppelet på veien, sier Skoglund til nettavisen.

Anders Skoglund var en av de som rengjorde gatene i Salangen.

Overraskende resultat

Da dagen var over var det en del fulle søppelsekker som ble tatt bort, men Stine Pettersen er faktisk litt overrasket over resultatet. - Det er overraskende lite søppel noe som er veldig bra, at folk ikke kaster så mye søppel, sier hun og retter en stor takk til de som var med fra idrettsforeningen og hjalp til.