Salangen-Nyheter

Monsterlaks i midnattsol:

Idyllisk åpning i elva

Det ble en actionfylt sesongstart i Salangselva, ihvertfall for Bjørn Ove Sletten (fisker) som fikk den første laksen i sone 3. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

SAlANGSELVA: Natt til søndag i forrige uke var dagen som mange har gått en hel vinter å gledet seg til; fiskestart i Salangselva. Vær og forhold var optimale, og fisken var i farta.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Da klokken slo 00:00 natt til søndag gikk startskuddet for en ny sesong med fiske i Salangselva. Værgudene var sjenerøse, og forholdene var plutselig blitt meget lovende. Da korttrekningen for åpningsdøgnet ble avholdt ved Elvelund Camping klokken 17:00 på lørdag var det bra oppmøte av håpefulle fiskere som håpet å kunne gjøre årets første kast på sine respektive favorittplasser.

*saken fortsetter under bildet

På Nervatne prøvde noen lykken med dorging. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Første laksen

Brekket i sone 3 av Salangselva skal i følge ryktene være et relativt sikkert sted for å kunne oppleve action, og cirka ti minutter etter at startskuddet gikk var Bjørn Ove Sletten fast i første fisken, men mistet den etter en kort kamp. Noen minutter senere var han på nytt fast i fisk, og før klokka var slått 00:20 landet Sletten årets første laks, taksert av fiskeren selv til mellom 2 og 2,5 kilo.

*saken fortsetter under bildet

Brekket på sone 3 er et velegnet parti for fluefiske. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Ikke en fiskeskrøne

Det ble tatt flere fisk på brekket i sone 3 denne natta, og fisken var ikke beskjeden for å vise seg i overflaten. Rundt klokken 03:00 da Bjørn Ove gikk nattens siste runde ble han fast i en ny fisk. Undertegnede beskuet kampen fra motsatt bredd, og understreker at dette ikke er en fiskeskrøne.

*saken fortsetter under bildet

En nervepirrende halvtime og over hundre meter nedstrøms kjempet Bjørn Ove Sletten med trollaksen. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Kjente det var storfisk

Det tok ikke lang tid fra Bjørn Ove gjorde tilslag, og til fisken var nærmere 100 meter ute.  – Jeg kjente det var en større fisk, sier storfiskeren til nettavisen. Kampen pågikk lenge hvor Sletten holdt seg på samme plass, mens beistet i andre enden kjempet for friheten. – Du må ikke gi opp!, roper en av tilskuerne som befant seg ved gapahuken på Vasshaugsiden, samme siden som Sletten sto. Bjørn Ove holdt hardt press på fisken, som nå befant seg i et mer stritt parti av elva, og ettersom det ville være vanskelig å vinsje laksen opp motstrøms, begynte Sletten ferden nedover mot det imponerende bytte.

Ble bom stopp

Bjørn Ove jobbet seg sakte med sikkert nedover elva, og holdt et stadig press på fisken. Godt og vel 100 meter nedenfor der laksen tok kom han jevnt med fisken, kampen har nå pågått nærmere en halv time, og tre av hans kamerater fulgte på og var klare til å bistå under den kritiske landingsfasen. – Til slutt var vi helt nede ved Sømstrømhålla, hvor det bare ble bom stopp. Laksen hadde gått rundt en stein hvor snøret hadde kilt seg og laksen var borte vekk. Det var en stor en jævel, ihvertfall ti kilo pluss, sier storfisker Bjørn Ove Sletten i intervju med nettavisen.

Gapahuken på sydsiden av elva i sone 3 ligger godt plassert i det idylliske terrenget. Fra her har man god utsikt over de rolige vannmassene. Nervatnet i bakgrunn. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

For undertegnede ble det kun ett hugg i flua i løpet av natten. Etter flere flueskift var det til slutt den trofaste Jock Scott som fristet mest, selv om det hele var over på en brøkdel av et sekund, var det om ikke annet, bedre enn ingentingFOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Skitt fiske og god sommer til alle våre lesere!