Salangen-Nyheter

Senterparti-mann om ordføreren:

- Ikke bra for Lavangen

På bildet: Senterpartiet i Lavangen synes ikke noe om Viktor Andberg sin jobb som ordfører de siste årene. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Senterparti-representant i kommunestyret i Lavangen, Ivan Røkenes er ikke nådig i sin mening om sittende ordfører Viktor Andberg (bildet) i Lavangen. - Han er ikke bra for Lavangen i det hele tatt som ordfører. Vi synes ikke utenfor kommunegrensene, tordner Røkenes.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 22.08.2010 kl 00:00

ANNONSE
Annonse

Det er ingen tvil om at kommunevalget er om ett år, også i Lavangen. Allerede nå har Lavangen Senterparti begynt sin vei mot mer politisk makt i Lavangen. Foreløpig er det ikke kommet opp noen ordførerkandidater for partiet. Men Senterpartiet i Lavangen er overhode ikke fornøyd med sittende ordfører Viktor Andberg (AP) sin jobb i de siste tre årene. - Han er ikke bra for Lavangen som ordfører. Vi vises ikke utenfor kommunegrensene, med og ha en slik ordfører som Andberg, sier sittende kommunestyrerepresentant for Senterpartiet, Ivan Røkenes til nettavisen.

Flere negative saker

Røkenes har ingen sans for Andberg sitt politiske arbeid de siste årene. Blant annet mener Senterparti-mannen at ordføreren ikke har respekt for kommunestyrerepresentantene. - Det gjenspeiler seg i at vi ikke vet når vi skal ha kommunestyremøter. Det er satt opp en møteplan, men den overholdes jo ikke. Det er spesielt et problem for våre representanter som bor i Tromsø, og som skal dra hjem til kommunestyremøtene. Vi får heller ikke innkallingen før i siste liten før møtene, sier en frustrert Ivan Røkenes.

For lite næringsutvikling

Ivan Røkenes er heller ikke fornøyd med utviklingen innenfor næringslivet i Lavangen. - Siden vi fikk Andberg som ordfører, har det ikke skjedd noe på næringslivsfronten i Lavangen. Vi må ha en ordfører som kan samarbeide med næringslivet, og som kan legge til rette for nyskapning. Senterpartiet vil fortsette å jobbe for at vi kan få til et steinbrudd blant annet i Spansdalen, sier Ivan Røkenes bestemt.

Styrt av andre

Ivan Røkenes er forbauset over ordfører Viktor Andberg som siden han tiltrådte stillingen som ordfører, overhode ikke har vært klar på egne meninger og uttalelser. - Han er jo styrt av de andre i Arbeiderpartiet. Han vil jo ikke stå for noe selv som ordfører. I dag har vi en kommune som er rådmannstyrt, og ikke ordførerstyrt av Andberg, avslutter Røkenes krast. Han vil forøvrig ikke være ordførerkandidat til partiet ved kommende valg.

Vil ikke kommentere

Da nettavisen fredag tok kontakt med Viktor Andberg for kommentar, ville ikke ordføreren kommentere saken. - Jeg ønsker ikke å kommentere noe om hva Senterpartiet mener om mitt arbeid, sier Andberg til nettavisen. Han vil heller ikke kommenter hvor vidt han kommer til å stille til gjenvalg som ordfører i Lavangen. - Det jeg kan si, er at jeg gleder meg til pensjonisttilværelsen når den kommer, sier den 59 år gamle Viktor Andberg.

ANNONSE
Annonse