Salangen-Nyheter

Fornøyd med mottaksdriften i Salangen:

- Ikke et normalt liv

Frode Forfang var fredag på besøk i Salangen på mottaket. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Salangen kommune fikk fredag besøk av direktøren i UDI, Frode Forfang, og regiondirektør i Region Nord, Bjørn Fridfeldt. De ønsket å se hvordan Sjøvegan statlige asylmottak drives, og var veldig fornøyd med det de fikk se.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Direktør i utlendingsdirektoratet, Frode Forfang reiser rundt for å få et innblikk i hvordan mottaksdriften er i de forskjellige kommunene, og på fredag tok de turen innom Salangen for å oppleve arbeidet som blir gjort her. Forfang mener at Salangen gjør en god jobb med mottaksarbeidet i kommunen. - Salangen har en lang erfaring med mottaksdrift, både for voksne og enslige mindreårige asylsøkere, og siden mottaket er kommunalt drevet, får de til en god synergi som mottaket direkte yter til beboerne, forteller Forfang. Tjenester som helse, skole og fritid mener Forfang er viktig å få inkludert lokalt, og det kan Forfang også skryte av at Salangen får til. - De får til en god helhet. Andre kommuner kan virkelig lære av Salangen, for de viser at opplegget er vel gjennomtenkt og godt utført, sier Forfang fornyød til nettavisen.

Kommunale mottak

Forfang kan fortelle at det er få mottak som blir drevet av kommunen de tilhører, og mener forskjellen er klart og tydelig. - Kommunal drevet mottak er veldig positivt for de ser mottakene i sammenheng med andre tjenester som kommunen uansett må yte til mottakene. Det er nyttig å se alle tjenestene samlet til en, sier Forfang. Han kan også fortelle at det viktigste et mottak gjør er å funke som en overgangsfase for de som søker tilflukt. - Det er en begrenset tid beboerne skal bruke i mottakene. Det er ikke et normalt liv, men skal eller være en overgangsfase til det normale livet. Om de ønsker å bli i Norge som norske statsborgere, eller kanskje reise tilbake til hjemlandet sitt, forteller Forfang, og avslutter med å gi tommelen opp til Salangen kommune og deres arbeid innenfor mottaksdriften.