Annonse
Salangen-Nyheter

Potetbonde i Øvre Salangen:

- Ikke et nytt toppår

Det har ikke vært et nytt toppår for potetbonde Stein Inge Prestbakk i Øvre Salangen. Men han er likevell godt fornøyd med årets resultat.

Det har ikke vært et nytt toppår for potetbonde Stein Inge Prestbakk i Øvre Salangen. Men han er likevell godt fornøyd med årets resultat.

ØVRE SALANGEN: Selv om det har vært en varm og god sommer, så er ikke det nok til at det har blitt et nytt toppår for potetbøndene i Salangen. - Avlingen i år har vært normalt grei, men det har vært litt for tørt i år, sier potetbonde Stein Inge Prestbakk (bildet).

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

I fjor var det derimot et toppår for potetnæringen i Salangen med tidlig avling. - Det har vært litt for tørt i år. Det har også vært for lite nedbør i vekstsesongen. Når det kommer til temperaturen så har den vært veldig god, sier potetbonde Stein Inge Prestbakk til nettavisen. Han er midt i sesongen enda, og har registrert at det har vært kaldt de siste dagene, uten at det har noe å si for resten av sesongen nå. - Vi har tatt opp ca. 60 tonn med potet sålangt i år. Vi har vel ca. 60 til 70 tonn igjen i jorda som skal opp, sier Prestbakk.

Håper på godt vær

Han har planer om å ta opp siste rest av potetavlingen i neste uke, dersom alt går slik han ønsker. - Det er jo ventet dårlig vær i neste uke. Vi kan ikke ta opp poteter i regnvær naturlig nok, sier potetbonde Prestbakk. Han sier at potetresultatene for de siste årene har variert veldig mye. - Jeg har drevet med potet i 10-12 år nå og trives med det. Det er veldig varierende med resultater på poteten for hvert år. Det kommer veldig mye ann på hvor mye regn og sol det er i løpet av en vår og sommer, avslutter Prestbakk.

Annonse