Salangen-Nyheter

Lammingen er begynt:

- Ikke mistet noen til nå

- Spælsauene går i flokk og er lettere å samle, sier Pål Paulsen ovenfor nettavisen. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

ØVRE SALANGEN: I de fleste norske fjøs i det norske land har lammingen nå begynt. Det har også skjedd hos sauebøndene i Øvre Salangen. - Til nå har det bare gått strålende, vi har ikke mistet noen, sier sauebonden Pål Paulsen fornøyd til nettavisen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

For de fleste norske sauebonder har lammingen begynt i de norske fjøs. Det er i hvert fall i gang for sauebonden Pål Pauslen i fra Øvre Salangen. - Jeg har startet med de gamle norske spælsauene mine. Til nå har vi fått rundt 45 lam, sier han ovenfor nettavisen. Til nå er det bare spælsauene, men om en uke forventer Paulsen at lamminga for de norske kvit sauene vil begynne. - Jeg forventer å få over 530 lam i år, og med et så høyt antall blir det mye styr, men med god hjelp går det greit, sier han fornøyd.

Pål Paulsen holder opp en to dager gammel kvikk og frisk spælsau. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Fordeler med spælsau

Paulsen informerer nettavisen at så fort som gresset blir grønt og snøen forsvinner vil han sette sauene ut til beiting. - Fordelene med gamle norsk spælsau er at de er nesten på foten med engang. De har fantastiske lette lamminger i forhold til kvit sauene, og vi trenger nesten ikke å hjelpe dem, sier Pål Paulsen avsluttende til nettavisen.