Salangen-Nyheter

Trenger sårt varme klær:

- Ikke så vant med kulden

Miljøterapeut, Toril Sagerup går ut til befolkningen for å spørre om varme vinterklær for ungdommene i mottaket. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Mottaket på Sjøvegan har per i dag 23 ungdommer mellom 14 og 18 år som trenger varme klær til å holde vinterkulden tilbake, og de trenger din hjelp for å holde varmen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Den velkjente nord-norske vinteren har begynt for fullt i vår region. Blåfrost på morgenen, og vind som lett skjærer gjennom marg og bein har kommet tilbake, begynner folk å søke varme. Desverre er det ikke alltid sånn at varme klær kommer i billige varianter, og det føler mottaket på Sjøvegan. - Vi trenger varme klær til ungdommen som er hos oss. Har folk i nærheten noen varme klær til ungdommen, alt i fra vinterjakker, utebukser, sko, votter, sokker, lue eller skjerf, så setter ikke bare vi, men også de som får klærne stor pris på givergleden, forteller Toril Sagerup til nettavisen. Hun legger til at de fleste som kommer til Norge, har hele sitt liv befunnet seg i varme strøk, så de fleste har fått seg en kald overraskelse når de ankom Norge med shorts og sandaler. - De lærer fort at det blir kaldt i norden, men varme klær er ofte dyrt, og de pengene de får til å rute med går for det meste til mat, sier Sagerup til nettavisen.

Takknemlig for hjelpa

Sagerup skryter varmt av givergleden som Salangen har vist nesten hvert år når vinteren kommer, for takket være det, har de bygd opp et lite lager med klær for barn og damer. - Vi er og vil alltid være takknemlig for givergleden folket viser når vi spørr om hjelp, men akkurat nå mangler vi klær for gutter i ungdomsalderen, så hvis noen der ute har noen varme klær vil det være til god hjelp, sier Sagerup avsluttende til nettavisen. 

Har du varme klær du kan donere til mottaket kan du ta kontakt med dem på tlf: 77 17 20 99.