Salangen-Nyheter

Målselv Næringshage på besøk:

Informerte om muligheter

Daglig leder i Målselv Næringshage, Terje Nyberget var på besøk hos administrasjonen i Salangen kommune før helga, for å orientere om muligheter. FOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN

SJØVEGAN: Daglig leder i Målselv Næringshage, Terje Nyberget (bildet) var forleden og informerte ordføreren og administrasjonssjefen i Salangen kommune om Næringshagen i Målselv og hva de kan bistå næringslivet med.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

I og med at det bare er tre næringshager i Troms fylke, er det nå gjort en offensiv markedsføringsjobb blant de næringshagene som finnes. - Vi skal ut i kommunene og fortelle hva vi kan bistå næringslivet som finnes i de ulike kommunene med. Dette er et ledd i næringsetablering og næringsutvikling. Det gjelder også å knytte kontakt opp mot blant annet forskningsmiljøer, bygge nettverk for bransjer som kan vokse seg sterkere gjennom bransjetreff som vi utvikler for næringsforeninger, forteller daglig leder i Målselv Næringshage, Terje Nyberget til nettavisen.

Forskjeller

Det er store forskjeller rundt om i kommunene i regionen, både hva næringsliv angår og hvordan det eksisterende næringsliv utvikler seg. I noen kommuner sitter blant annet egenkapitalen løst, og næringslivet vil videreutvikle seg, mens i andre kommuner sitter næringene og er mer påholden på egenkapitalen, og ikke er så frempå med næringsutvikling. - Det er positiv holdning rundt om i kommunene når vi kommer rundt og informerer om hva næringshagen kan bistå med for bedriftsutvikling og nyetableringer, sier Nyberget.

Kjenner seg igjen

I Salangen kommune kjenner administrasjonen seg igjen om statusen om næringslivet. Dette i følge Nyberget. - Vi vil se hva som skjer nå mot høsten, når kommune får se på hvordan og hvilke strategier som legges i forhold til næringsutvikling. Da får vi i Målselv Næringshage se hva vi kan bistå med, avslutter en engasjert Nyberget til nettavisen.