Salangen-Nyheter

Vinterlig eventyrsti:

Ingen ensomme troll

Anna Aglen Løkse (innerfelt) er glad for at Trollstien har blitt så populær. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

Anna Aglen Løkse (innerfelt) er glad for at Trollstien har blitt så populær. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

SANDBERGAN: Rett før mørketiden startet i fjor, slo lokale ildsjeler hodet sammen og tok initiativet til å lage Trollstien. Den har vist seg å bli veldig populær, også etter snøfallet som har lagt seg i løypa.

Publisert:

Annonse
Annonse

Oppe i skogen ved Sandbergan i Sjøvegan har det bosatt seg en liten mengde tusser og troll på den 400 meter lange turstien opp til lysløypa. Den ble døpt "Trollstien" og hadde sin offentlige åpning i fjor september. Siden da har det blitt arrangert blant annet refleksjakt og bursdagsselskap på den trolske stien, og det er stadig mennesker som tar seg en tur for å hilse på trollene og skrive seg opp i trollboka i løypen. En av ildsjelene som sto bak Trollstien, Anna Aglen Løkse er rikelig fornøyd at Trollstien slo igjennom, og kan dele med nettavisen at det er flere ting som ligger i vente mot våren. - Vi skal samle oss på SAFA underveis i vinter og få ordnet mer som kan plasseres i løypa. Vi har mange nye ideer som kommer mot våren, sier Løkse og ler.

Snøen gir Trollstien en helt ny eventyrlig følelse, og så langt har pynten klart seg veldig bra ute i naturen. FOTO: SIV HEIDI ROGNMO

Bilder og trekning

I løpet av den relativt korte tiden som Trollstien har eksistert, har den allerede fått en liten plass i hjertet hos både unge og eldre Salangsværinger, og fotoengasjementet har også vært stor på stien. - Jeg ser mange tar bilder på stien og laster opp på nettet, både på facebooksiden til stien "Trollstien i Salangen", og med hashtag #trollstienisalangen på Instagram, forteller Løkse, og oppfordrer godfolket i Salangen om å fortsette med det. Avsluttende legger Løkse til at de også har en trekning av en nokså unik premie som hvem som helst kan være med på. - Vi prøvde oss på en trekning, hvor vi trakk ut en heldig person fra årboka som fikk en helt unik kopp. Nemlig Trollsti-koppen, som er lagd av Leidulf Vang og malt av Siv Heidi Rognmo. Vi skal prøve å ha det en gang i året, så alle som vil være med på trekningen må huske å skrive seg opp i boka, avslutter Løkse fornøyd til nettavisen.

Annonse