Salangen-Nyheter

Frisk luft, høstsol og smakfulle goder:

Ingen grunn å sitte inne

I følge meteorologene har vi en fantastisk flott septemberhelg i møte. I tillegg er det friluftlivets uke så det er ingen grunn til å bli sittende inne. Kom dere ut! FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

I følge meteorologene har vi en fantastisk flott septemberhelg i møte. I tillegg er det friluftlivets uke så det er ingen grunn til å bli sittende inne. Kom dere ut! FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

SJØVEGAN: I følge meteorologene har vi en fantastisk flott septemberhelg i møte. I tillegg er det friluftlivets uke så det er ingen grunn til å bli sittende inne. Kom dere ut!

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Det er lørdag morgen, og du leser kanskje dette mens du nyter dagens første kaffekopper og legger en liten plan for denne kommende lørdagen og den påfølgende søndagen som venter i morgen. Om man skal stole på det meteorologiske nettstedet yr.no ligger det an til å bli en strålende septemberhelg. Man kan enda la superundertøyet forbli innerst i skapet enda en stund til fordel for shorts, t-skjorte og solbriller. Det er friluftlivets uke, så her er det bare å komme seg ut, og om ingenav de organiserte aktivitetene skulle falle i smak er det bare å ta initiativet til sin egen friluftshelg.

Høstluft = fantastisk utsikt

Det er ingen grunn til å tilbringe denne helga innendørs. Her er det bare å finne frem fjellstøvlene, bærspannet, soppkurven eller fiskestanga å komme seg ut i vår vakre natur som stadig blir mer fargerik fremover de neste ukene. Lufta er frisk, bærene er søte og sola varmer og aktivitetstilbudene er mange. Med den klare høstlufta vil man kunne få god utsikt hvis man velger å ta seg en topptur til en av de mange spennende fjellene i kommunen. Her kan man jo også lande noen poeng om man er med i 30-trimmen, det skal også arrangeres guidet tur til Løksetinden på søndag, og for de som skal være med å delta kan vi tipse om at man ikke vil angre på å ta med hverken kamera eller kikkert.

Rørte bær eller fersk fisk?

Skal man være sikret å utnytte denne vakre septemberlørdagen optimalt kan man foreksempel ta seg en tur i bærskogen eller fiskevannet å høste litt av godene mens sola står på, og når kvelden melder sitt inntog kan man invitere noen venner og samles rundt varmen av et bål mens mørket faller på, og kanskje har man noen nystekte vafler med friske rørte blåbær å servere, eller hva med fersk fjellørret stekt i fløtesaus? Ha en god, sporty og smakfull friluftshelg!

Les mer om turen til Løksetinden og bli kjent med guiden her:

Rette mannen til å guide

Annonse