Salangen-Nyheter

Frigjørings- og veterandagen:

Ingen markering i år

INGEN MARKERING: På grunn av koronasituasjonen vil ikke frigjørings- og veterandagen markeres i år. Det vil dog bli lagt ned blomster ved bautaen ved Lundbrygga, forteller Kurt-Jan Kvernmo, kultursjef i Salangen kommune. ARKIVFOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

SJØVEGAN: Det blir ingen markering av årets frigjørings- og veterandag.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Kultursjef i Salangen kommune Kurt Jan Kvernmo bekrefter det fredag formiddag.

- Desverre blir det ikke markering i år. Det har ikke gått i glemmeboka, men vi har ikke hatt mulighet til å markere i år, forteller han.

At det ikke blir en markering skyldes koronapandemien.

- Vi har hatt markering de siste årene og det har blitt en tradisjon å samle veteraner for en markering. På grunn av koronasituasjonen i år har vi tonet ned opplegget og bruker alle ressursene inn mot 17. mai, forteller Kvernmo.

All den tid det ikke blir en høytidelig markering av dagen vil det likevel legges ned blomster.

- Vi kommer til å legge ned blomster ved monumentet på kaia. Det blir ingen tale, sier han.

Kultursjefen forteller også at det i disse dager jobbes med oppretting av en regional veteranforening i kommunene Gratangen, Lavangen og Salangen. Derfor oppfordrer han nå alle som måtte kjenne til veteraner i kommunene til å melde inn navn.

- Vi er interessert i navn på veteranser fra Salangen, Lavangen og Gratangen. Folk i de respektive kommunene kan melde inn navn til sin kulturkontakt i kommunen, sier han.