Salangen-Nyheter

Sjøvegan videregående skole:

Ingen nedleggelse!

Sjøvegan videregående skole blir ikke nedlagt, eller får noen linjekutt foreløpig. Det ble klart i fylkestinget i dag. Elevene ved Sjøvegan videregående skole jubler over avgjørelsen. FOTO: MARIT STRAND

TROMSØ/SJØVEGAN: Ingen skoler vil bli lagt ned. Det ble enstemmig vedtatt på fylkestingsmøtet i Tromsø i dag.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

I går gikk det en buss med over 50 elever og to lærere fra Sjøvegan videregående skole til Tromsø. Målet var å protestere mot nedleggelse av skoler, og linjekutt i Troms, i forkant av møtet på fylkeshuset. Det skulle vise seg at demonstrasjon var innflyttelsesrik på politikerne i etterkant. I formiddag ble det avklart at ingen skoler vil bli lagt ned inneværende skoleår.

Vedtak

Gjeldende tilbudsstruktur skoleåret 2013/2014 videreføres for skoleåret 2014/2015. Justering av undervisningstilbudet gjøres som vanlig til våren etter innsøkning, etter tidligere vedtatte retningslinjer for justering av undervisningstilbudet.  I juni 2014 legges det fram sak om dimensjonering og fordeling av tilbud i videregående opplæring i hele fylket, på grunnlag av fylkestingets tidligere vedtak ift skolestruktur og skolesteder med begynnende virkning fra skoleåret 2015/2016.

Belønning

Den supre innsatsen fra elevene ved Sjøvegan videregående skoln, og med ordføreren i spissen har virkelig gitt resultater! Nå kan alle senke skuldrene, og være glad. Det har også vært en super innsats fra alle øvrige skoler i Troms.