Salangen-Nyheter

Senterungdommen med lokallag:

Ingvaldsen blir leder

Peder Ingvaldsen ble valgt til leder for Salangen Senterungdom.

SJØVEGAN: Salangen Senterungdom startet onsdag kveld opp lokallag for engasjerte og unge politikere. Møtet ble vellykket med engasjerte ungdom som drøftet ulike politiske saker. Leder for lokallaget ble Peder Ingvaldsen (bildet).

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Peder Ingvaldsen (15) ble valgt til leder av Salangen Senterungdom. Og gleder seg veldig til spennende oppgaver fremover. - Jeg gleder meg veldig til å samarbeide med kommunestyregruppen til Salangen Senterparti, og vil prøve å løfte opp viktige ungdomssaker gjennom dem. Blant annet ønsker vi nå sammen med Salangen Sp å få til en innføring av ungdommens kommunestyre, det går ut på at ungdom skal lære seg det politiske systemet på en bedre måte og også få en forståelse for blant annet prioritering av penger i kommunebudsjettet. I ungdommens kommunestyre får ungdommen en pott penger de selv skal fordele til de ungdomsformål de vil prioritere, sier den nyvalgte lederen av ungdomspartiet i Salangen.

Få medlemmer enda

Lokallaget har 12 medlemmer i dag, men har store planer om å bli enda større. Og Ingvaldsen sier de fremover kommer til å arrangere ulike arrangementer for Senterungdommer i både Lavangen, Salangen og Gratangen.

- Vi er allerede i gang med planleggingen av en ungdomskveld, som vi tenker å arrangere for all ungdom i området rundt de tre kommunene, sier en tydelig engasjert Ingvaldsen.

Lokallags-turne

Sandra Borch som er leder av Senterungdommen på nasjonalt plan er på en lokallagsturnè i hele Troms denne uken for å prøve å starte opp lokallag i kommunene i Midt Troms. Hun var også innom Salangen Senterungdom sitt oppstartsmøte og holdt en kort innledning. - Jeg er veldig fornøyd med oppmøtet og engasjementet, jeg tror Salangen Senterungdom kommer til å bygge seg stabil og sterk nå gjennom lederen de nå har fått. Peder Ingvaldsen er etter det jeg kan se et stort politisk talent som vi nok kommer til å se mye til i årene fremover, sier Borch.

Landsmøte blir høydepunkt

Ingvaldsen som bare er 15 år, gleder seg til å engasjere seg politisk. Årets høydepunkt er at han får delta på Senterungdommens sitt landsmøte som i år arrangeres i Bodø andre helgen i november. - Jeg gleder meg kjempemye, vi blir en stor delegasjon fra Troms som drar ned for å prøve og fremme gode politiske saker for ungdom. Det er mitt første landsmøte som jeg virkelig ser frem til, både til de politiske debattene og ikke minst til å møte engasjerte Senterungdommer fra hele landet, avslutter Ingvaldsen ovenfor nettavisen.