Salangen-Nyheter

Innkjøpsstopp i Salangen kommune

Innført innkjøpsstopp

På bildet: Administrasjonssjef Elisabeth Nutti har innført innkjøpsstopp i kommunen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

På bildet: Administrasjonssjef Elisabeth Nutti har innført innkjøpsstopp i kommunen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Det er fra fredag, med øyeblikkelig virkning, innført innkjøps-stopp i Salangen kommune. Administrasjonssjefen beklager det, men sier at man har budsjettmessige utfordringer som nødvendiggjør dette.

Publisert:

Annonse
Annonse

På telefon svarer administrasjonssjef Elisabeth Nutti, at det ligger ingen stor dramatikk i dette. - Det samme er gjort i Bardu og Lavangen eksempelvis. Vi må ta dette grepet fordi vi ellers ville styrt mot et underskudd for 2010 på ca. 6 millioner kroner. Alle enhetsledere i kommunen var i går, torsdag, samlet til møte om den økonomiske situasjonen kommunen er i nå.


Ikke ut over liv og helse

Alle ledere i kommunale enheter er nå orientert, både muntlig og skriftlig, om de tiltak som iverksettes og har akseptert dette. Unntak er innkjøp som gjelder liv og helse og lovpålagte oppgaver. Pleie, helse og omsorg skal prioriteres og de nødvendige innkjøp som de må gjennomføre skal gå sin gang. Men alt kjøp som kan vente skal vente, uansett enhet eller avdeling. Det som trengs å kjøpes inn skal vurderes nøye, sier Nutti til nettavisen fredag kveld.

Annonse