Salangen-Nyheter

Fortsetter samarbeidet:

Inngår ny Drømmestipend-avtale

SØKE: Det er mulig å søke etter Drømmestipendet. FOTO: SKJERMBILDE

En 17 år gammel suksesshistorie fortsetter. Det er klart for flere nye år med Drømmestipendet, etter at en ny avtale mellom Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd ble signert onsdag 17. juni, melder Norsk Tipping i en pressemelding.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Samarbeidet mellom Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd har gitt unge utøvende kunstnere litt penger og mye inspirasjon til å leve ut drømmen om et liv i kulturens tjeneste. Siden 2004 har 1700 ungdommer fått utdelt Drømmestipendet, og over 4500 er blitt nominert. Kjente navn som Astrid S., Didrik Solli Tangen, Ingebjørg Bratland og årets Idol-vinner Mari Eriksen Bølla er bare noen av de som har vært mottakere av Drømmestipendet. Den nye avtalen vil sørge for at flere talenter fra musikk, teater og andre kulturformer fortsatt kan få drahjelp mot en mulig karriere innen kunst og kultur.

– Dette har vært et givende samarbeid i 17 år, og vi er stolte av Drømmestipendet. Pengene gir selvfølgelig mulighet til å få oppfylt den delen av drømmen som koster noe i kroner og øre, men minst like viktig er anerkjennelsen og inspirasjonen det gir hver enkelt unge utøver. Vi er veldig glade for at vi kan fortsette med Drømmestipendet,sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid.

Den nye avtalen innebærer at stipendbeløpet dobles fra 15 000 til 30 000 kroner, og det vil bli delt ut 50 stipend hvert år. Tidligere har det vært mulig for 13- til 20-åringer å søke; nå endres aldersgruppen til de mellom 18 og 25 år. Målet både med nominasjon og stipend er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

– Norsk kulturskoleråd er svært glad for den nye avtalen med Norsk Tipping. Vi opplever å få tillit, og møter en profesjonell samarbeidspartner, sier direktør i Norsk kulturskoleråd, Morten Christiansen.

Han mener det nye Drømmestipendet blir spennende.

– Dette er en nyskapning innenfor en etablert ordning, og vil fortsette å være en strålende mulighet for ungdom og unge voksne til å bli sett og å få prøvd ut sine drømmer, sier Christiansen.

Den nye avtalen gjelder i tre år, med opsjon på ytterligere to år. Med årets tildeling er det delt ut 18,5 millioner kroner gjennom Drømmestipendet siden 2004.

POSITIVT: Kulturskolerektor i Salangen Bjarne Dahleng forteller til avisen at denne nye avtalen er veldig positivt. ARKIVFOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

ANNONSE
Annonse