Salangen-Nyheter

Landsdekkende samarbeid:

Inngår samarbeid med Hospital IT

GLAD: Det er kjempebra. Det er et veldig anerkjent firma og det er en anerkjennelse at våre tjenester holder mål, sier Tofteng. FOTO: PRESSEFOTO

Easymeeting AS har utviklet en plattform for brukervennlig og trygg videokommunikasjon over nett, i tillegg utvikler de spesialtilpassede video-applikasjoner for helsesektoren.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

I forrige uke ble det inngått en viktig samarbeidsavtale om norsk teknologiutvikling, med Hospital IT, som er en totalleverandør av velferdsteknologi og e-helseløsninger til kommuner og helseinstitusjoner. Covid-19 førte til at kommunene måtte tenke nytt rundt mange ting, blant annet hvordan man skulle opprettholde relasjonene mellom beboere på sykehjem og pårørende. Easymeeting hadde allerede startet utviklingen av en sikker applikasjon, på hovedkontoret i Tromsø.

- Når vi avdekket et felles ønske om å bidra til situasjonen, i tillegg et likt verdigrunnlag, var det en enkel avgjørelse å jobbe med et samarbeid, sier Hans Johan Tofteng, administrerende direktør i Easymeeting.

Hospital IT har som visjon å sømløst understøtte helsepersonells oppgaver og arbeidsflyt med ny teknologi, til det beste for både brukere og ansatte.

- Vi ønsker å påvirke tjenestene på en positiv måte, både når det gjelder effektivitet og kvalitet. Vi mener økt bruk av video innen helse kan redusere risikoen for isolasjon, ensomhet og helseplager, både hos mennesker som bor på institusjon og hjemme. Easymeetings tankegods gjenspeiles i navnet, alt skal være enkelt, for alle. Dette resonnerer godt hos oss, og gjennom dette samarbeidet kan vi bidra til et bedre og mer effektivt helsetilbud, forteller Haakon Skaarer, styreleder i Hospital IT.

Nettavisen har hatt kontakt med administrerende direktør Hans Johan Tofteng i Easymeeting AS. Han er strålende fornøyd med avtalen.

- Det er kjempebra. Det er et veldig anerkjent firma og det er en anerkjennelse at våre tjenester holder mål, sier han.

Avtalen er med på å sikre gode økonomiske gevinster.

- Det er velferdsteknologi vi lager. Dette er digitalisering som gir umiddelbare gevinster både for brukere og institusjoner. Dette gir umiddelbar økonomisk gevinst, sier han.

Han anslår av avtalen vil sikre Easymeeting AS millioner de neste årene.

- Vi har hatt veldig stort trøkk og mange kommuner har brukt produktet vår på sykehjem. Gjennom avtalen vår med Hospital IT har vi levert tjenester til mange sykehjemsinstitusjoner i Oslo. Det er vanskelig å si noen eksakte tall, men den har mange millioner i årlig verdi for oss. Det er vi kjempefornøyd med, avslutter han.

PÅGANG: - Vi har hatt veldig stort trøkk og mange kommuner har brukt produktet vår på sykehjem, sier Tofteng. FOTO: PRESSEFOTO