Salangen-Nyheter

Kystlag i Salangen under oppseiling:

Innlandskaptein søker folk

Øyvind Berg eier denne "Åttringen" som han har restaurert og fått i stand. Nå vil han starte kystlag i Salangen.

SETERMOEN: Øyvind Berg fra den eneste kystløse kommunen i Troms, Bardu, tar sikte på å stifte et kystlag i Salangen og omeng gjennom Forbundet Kysten. Han har en glødende interesse for båtlivet på sjøen og søker nå likesinnede.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Øyvind Berg er eier av en åttring som bærer navnet «Åttringen». Dette er en kopi av linefiskebåt som ble brukt i Lofoten på 1870-tallet. Med denne båten håper han på å vekke nordlandsbåtinteressen hos folk i Salangen og omegn.

Mannskapsrekruttering

Han forteller til nettavisen at han håper å rekruttere mannskap til båten slik at man kan arrangere seilingsdager på Sagfjorden. - Det er ingen krav om forkunnskaper eller alder, men interesse for båt og båtliv må være til stede, sier kapteinen fra innlandet og forteller at han allerede har knyttet kontakter i Forbundet Kysten som mer enn gjerne vil komme og kurse mannskapet i seiling og det som hører med, sier Berg.

Sosialt og lærerikt

Kysthistorie er det mange som interesserer seg for. – Det skal være sosialt og lærerikt og kanskje en gang i fremtiden seiler mannskapet «Åttringen» til Lofoten eller andre plasser, men foreløpig er det viktigste å lære seiling, ha det sosialt og bruke de gode forholdene i Sagfjorden til å lære seg å mestre «Åttringen» og havet, sier Øyvind Berg som påpeker at dersom noen vil prate direkte med han så er han å finne på rekrutteringsbesøk på Kåre på Kaia lørdag 25.mai fra kl 13 og utover. Han kan også nås på telefon 934 99 229 for de som måtte ønske det. Så dersom noen hører sjøen kalle er det bare å ta kontakt, avslutter Berg.