Annonse
Salangen-Nyheter

Arena Elvenes har fått:

Internasjonal leietaker

Leieavtalen mellom Consorzio Italia 2000 og Arena Elvenes får stor betydning for videre aktivitet på Elvenes i Salangen. På bildet ser vi daglig leder i Arena Elvenes, Bjørn Nordmo (f.v), ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo, prosjektleder Arturo Bruno i Consorzio, HMS-ansvarlig Antonio Latanza i Consorzio, Statnetts representant Bjørn Vatnan og sist styreleder Ivar B. Prestbakmo i Arena Elvenes. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Leieavtalen mellom Consorzio Italia 2000 og Arena Elvenes får stor betydning for videre aktivitet på Elvenes i Salangen. På bildet ser vi daglig leder i Arena Elvenes, Bjørn Nordmo (f.v), ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo, prosjektleder Arturo Bruno i Consorzio, HMS-ansvarlig Antonio Latanza i Consorzio, Statnetts representant Bjørn Vatnan og sist styreleder Ivar B. Prestbakmo i Arena Elvenes. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN/ELVENES: Endelig blir det mer næringsaktivitet på Elvenes leir i Øvre Salangen. Det kom frem på en pressekonferanse fredag formiddag.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 16.08.2014 kl 00:00

Annonse
Annonse

Det er selskapet Consorzio Italia 2000 som har inngått leieavtale med Arena Elevenes.  De skal leie kontorlokaler og lagerarealer på Elvenes i en tre- års periode i første omgang. Men det er oppsjon for å forlenge leieavtalen etter august 2017. De etablerer sitt hovedkontor på Elvenes i disse tre årene i forbindelse med at de har storkontrakt med Statnett om bygging av kraftlinjer Ofoten-Balsfjord. Det italienske selskapet har prosjekter over hele verden, og er en stor internasjonal aktør i så måte. Torsdag kom den første kontaineren med utstyr til selskapet opp til Elvenes.

Spennende

Styreleder i Arena Elvenes, Ivar B. Prestbakmo er klar i sin tale om at leieavtalen er spennende og viktig. - Denne leieavtalen betyr at det skjer ting på Elvenes, og som er spennende for tilretteleggingen for det italienske selskapets tilstedeværelse. Det skjer også ting i forhold til overnattingskapasitet på Elvenes. Kort sagt, ganske store ringvirkninger. Det har vært en fryd for meg å forhandle med Consorzio igjennom denne prosessen, sier Prestbakmo. Han ønsker ikke å kommentere noe om økonomien i leieavtalen. - Det er et foretningsmessig forhold mellom Arena Elvenes og Consorzio. Men det jeg kan si er at det er i størrelsesorden med det vi hadde med Forsvaret i sin tid, sier en hemmelighetsfull Prestbakmo.

Prosjektleder for selskapet Consorzio Italia 2000, Arturo Bruno ser virkelig frem til samarbeidet med Salangen kommune og Arena Elvenes. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Kapasitet og næringsliv

Italienernes tilstedeværelse på Elvenes vil skape mye aktivitet, og de vil bruke mye av lokalene som er der i dag, som ikke er leid ut. - Vi har måttet gå noen runder med oss selv for å se hva vi har igjen av ledige lokaler etter at vi har inngått denne leieavtalen. Det blir veldig fullt på Elvenes denne vinteren og fremover, og det er kjempepositivt!, sier en veldig glad daglig leder Bjørn Nordmo i Arena Elvenes. Også private utleiere kan også nyte godt av leieavtalen som nå er gjort på Elvenes. - Det er viktig og si at de som er ledere på dette prosjektet vil bli stasjonert i Salangen og vil ha behov for boplass. Dette er interessant for private utleiere til å kunne få leid ut husene sine hvis de er frampå, sier Nordmo med et smil om munnen. Han og selskapet vil også få til en dialog mellom lokalt næringsliv i forhold til mulige tjenesteytelser som kan benyttes fra lokalt hold.

Bemanning

Det vil til daglig være rundt syv personer stasjonert på Elvenes. - Vi opererer i flere land som Hellas og Mosambik. Vi vil takke alle i kommunen her og i Arena Elvenes. Det er første gang i historien at vi føler oss skikkelig velkommen og med det gode samarbeidet vi har fått her. I fra mars vil mesteparten av ansatte komme til Elvenes, og vi vil trappe opp aktiviteten betydelig, sier prosjektleder for Consozio Italia 2000, Arturo Bruno.

Daglig leder i Arena Elvenes, Bjørn Nordmo sier at leieavtalen med det italienske selskapet har stor betydning for Arena Elvenes. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Vil merke aktiviteten

Ordfører i Salangen kommune, Sigrun Wiggen Prestbakmo understreker at innbyggerne vil merke aktiviteten på Elvenes. - Det vil bli brøytet opp inn til leiren på vinteren. Folk vil kanskje merke at portene til den innerste delen vil være åpent i perioder.  Tilgangen til friluftsområdet på Elvenes for innbyggerne vil fortsette som normalt, sier Wiggen Prestbakmo.

Hvem er Consorzio Italia 2000?

Selskapet ble etablert i 1994 av tre italienske bedrifter. Er i dag ledende i det italienske energi-markedet, og konkurrerer på verdensbasis. Selskapet er blant annet partner med Alcatel.

Annonse