Salangen-Nyheter

Spioner, sabotører og krigere: Nordnorsk motstandskamp under 2. verdenskrig:

Inviterer til gratis foredrag

Har du lyst til å lære mer om motstandskampen etter kapitulasjonen 10. juni 1940? På Ibestad Frivilligsentral skal det holdes foredrag med museumsleder ved Narviksenteret, Ulf Erik Torgersen som formidler.

HAMNVIK: Ibestad kommune og Ibestad Frivilligsentral samarbeider om å arrangere et unikt foredrag om den Nord-Norske motstandskampen etter kapitulasjonen 10. juni 1940. Museumsleder, Ulf Erik Torgersen skal gå igjennom historien.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

?Spioner, sabotører og krigere: Nordnorsk motstandskamp under andre verdenskrig» er navnet på foredraget som skal ta plass inne på Frivilligsentralen på Ibestad mandag 4. november på formiddagen. Museumsleder ved Narviksenteret, Ulf Erik Torgersen skal være formidler og skal gå dypt inn på temaet om den nordnorske motstandskampen som handler om mot, offer, tilfeldigheter og nerver av stål.

Kamp for fedrelandet

Etter kapitulasjonen 10. juni 1940 stables den norske hjemmefronten på beina i Nord-Norge, og mange vil kjempe for fedrelandet, gjennom at illegale nyheter spres, spionasje og sabotasjeaksjoner som blir gjennomført. Foredraget er en introduksjon til nordnorsk motstandskamp under andre verdenskrig, der bakgrunn for motstand, relevante personer og arbeidsoppgaver knyttes til faktiske hendelser, og skjebnen til våre motstandsfolk som falt i Gestapos klør. Bilder, dokumenter og gjenstander fra Narvik krigsmuseums rikholdige og unike samling blir også tatt med, og frivilligkaféen er åpent gjennom hele arrangementet som forøvrig er gratis. 4. november, Kl. 12.00 er alle velkommen til Frivilligsentralen på Ibestad.