Salangen-Nyheter

Inviterer til kurs i bygging av bakerovn

GÅRD: På denne gården, Breidablikk gård, vil det holdes kurs i bygging av bakerovn. FOTO: PRIVAT

I august blir det mulig for alle interesserte å delta i et bakerovn-kurs. Der kan man lære seg hvordan man skal bygge en slik ovn fra bunnen av.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Arrangøren for dette er Marit Chruickshank. Hun forteller at kurset skal holdes på Breidablikk-gården i Snaglia i Bekkebotn.

- Både jeg og mannen min er opptatt av gamle hus og ivaretaking av dem. Vi har kjøpt et lite småbruk i Bekkebotn for mange år siden. Vi har blant annet fått laftet et bu som stod der oppe. Vi fant ut at det ville vært koselig å ha en bakerovn som kan brukes av oss og andre, sier hun.

Hun forteller at det ville vært et koselig tiltak dersom det kommer en bakerovn opp som flere kan benytte seg av.

- Det kan være hyggelig om andre også får muligheten til å bruke den, sier hun.

Det har blitt tildelt midler fra Fortidsminneforeninga som skal brukes til å lønne tradisjonshandverker Eysten Greibrokk, som skal holde kurs i bakerovnbyggingen.

- Fortidsminneforeninga har midler til å holde kurs innenfor tradisjonshandverk. Vi søkte midler der i en ordning som heter "Kulturmidler for alle" og vi fikk et tilskudd derfra. Det bruker vi til å lønne kursholderen. Han er en av få i Norge som kan dette med å mure med leire. Vi skal bruke teglstein og leire som bindemiddel i støpingen, forteller hun.

Det er allerede folk som har meldt sin interesse, selv om kurset går mellom 3. og 7. august.

- Det er en del folk som har sagt at de vil være med. Vi får se når det kommer til stykket hvem som melder seg. Det er satt et tak på cirka åtte deltakere. Jeg gleder meg og oppfordrer folk til å melde seg på. Hvis folk har lyst å lære dette er det bare å ta kontakt, avslutter hun.

MELD DEG PÅ: - Jeg gleder meg og oppfordrer folk til å melde seg på, sier Chruickshank. FOTO: PRIVAT

ANNONSE
Annonse