Salangen-Nyheter

Forskningsdagene 2012:

Jager spøkelset

Ordfører Ivar B. Prestbakmo og Salangen Arbeiderpartis Jon Myrmel (t.h.). FOTO: TINA HANSEN

Ordfører Ivar B. Prestbakmo og Salangen Arbeiderpartis Jon Myrmel (t.h.). FOTO: TINA HANSEN

SJØVEGAN: Salangens ordfører Ivar B. Prestbakmo og Arbeider-partiets leder i Salangen, Jon Myrmel, har både planer og idéer om å jage bort fraflyttingsspøkelset, og satser på næringsutvikling.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Tirsdag 25. september kl 18.00 arrangeres det et åpent seminar ved Sjøvegan videregående skole som en del av Forskningsdagene 2012. Dette er ikke bare for de som måtte ha en politisk tilknytning, men for de som har interesse for, og tilknytning til, "Indre Sør-Troms", altså Bardu kommune, Dyrøy, Lavangen, Gratangen, Salangen og Ibestad. - Dette handler om hva man kan gjøre i fellesskap, sier Ivar B. Prestbakmo.


Utvikling og utfordring

- Dette er et åpent seminar, og det vil si at hvem som helst kan, og bør, komme. Det handler om å få frem kunnskap og å diskutere ulike utviklingsscenarioer, sier Prestbakmo. Hovedtemaet for Forskningsdagene 2012 er "Indre Sør-Troms": Spøkelses- eller tilvekstregion i 2020?" med undertema "Næringsutvikling basert på en regional strategi - er det mulig?". - Nå er det viktig at flere kommer sammen å tenker seg om, vi må ta en slags timeout for å se hvor utviklingen går, sier Jon Myrmel. - Vi skal prøve å lage en skikkelig strategi rundt dette med tilflytning, og å utnytte potensialet vi har her. Det starter som oftest på skolen, hvor fremtiden er, føyer Prestbakmo til.


Jubileum

Seminaret er ikke bare i forbindelse med Forskningsdagene, men også med at Sjøvegan videregående skole blir 40 år i år. Skolen får besøk av en tidligere elev som nå er professor ved Universitetet i Tromsø, Ådne Danielsen, som skal holde foredraget om hovedtemaet.

Annonse