Salangen-Nyheter

Turister fra ulike steder i verden:

Jaktet nordlyset i Salangen

Nordlyset danser over Høgfjellet i Salangen mens turistene knipser velvillig vekk. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Natt til mandag fikk nettavisens journalist være med utenlandske turister på jakt etter nordlyset i Salangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Klokken er blitt 23:24 en sein søndag kveld i Salangen. I veigrøfta høres samtaler på kinesisk, spansk, indisk og engelsk. Plutselig høres bare ordet "Wooow". Det er turister som bor på hotell i Narvik som nå er på nordlysjakt i Salangen. I en minibuss fra Boreal Buss er de på såkalt "Aurora Chase", og nå har nordlyset tatt dem til Salangen.

Sørsiden av Sagfjorden

Nettavisens journalist møter dem like nedefor Lamo Ungdomssenter, der de fotograferer iherdig det som skjer på himmelen. Og fenomenet flagerer overhimmelen, og joda, de fotograferer direkte Salangen- reklame inn i kameraene, som senere kommer til å bli delt ut på nett og med venner og familie når de kommer hjem.

Tilbyr turer

 

Det er selskapet Northern Shots Tours som arrangerer denne turen som i kveld går innom Salangen. Det er den italienske guiden Francesco Galbiati som ledet turen. Han forteller til nettavisen at de stadig søker etter nye plasser hvor de kan komme med buss og foreta stopp for å fotografere det undret som skjer på himmelen. Galbiati tilbyr fra før av også nordlys- safarier i Tromsø. Og nå har han utvidet markedet mot Narvik og turistmarkedet der.