Annonse
Salangen-Nyheter

Den nye soknepresten i Lavangen:

- Jeg er spent og klar

Den nye soknepresten i Lavangen menighet, Stig Kaarstad. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Den nye soknepresten i Lavangen menighet, Stig Kaarstad. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

TENNEVOLL: Den nye soknepresten ved Lavangen menighet er både klar og spent på sin nye stilling. Førstkommende søndag skal han holde sin første gudstjeneste i kommunen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Stig Kaarstad er navnet på den nye soknepresten ved Lavangen menighet. Han er bosatt på Setermoen, men har vært ett og ett halvt år i Syd-Varanger før han nå overtar som sokneprest i Lavangen menighet etter å ha vært ansvarlig for konfirmantene i Lavangen siden nyttår. - Jeg er litt spent på å steppe inn som sokneprest, jeg har jo siden nyttår vært med i menigheten og hatt ansvaret for konfirmantene, så jeg er blitt litt kjent med både menigheten og kommunen, men jeg har enda mye igjen å lære. Jeg håper jeg kan få lov til å være med som en samlende kraft i Lavangen. Også på kirkesiden i kommunen er det mange enheter som står sterkt, så jeg tenker og at utviklingen til kirken burde være å få skape mer fellesskap mellom dem, forteller soknepresten til nettavisen.

Første gudstjeneste på søndag

Første oppgave som sokneprest er gudstjeneste førstkommende søndag, som også vil være en formell markering for at Kaarstad tar over stillingen. Ettersom det er diakoniens søndag, blir det etter gudstjenesten en samling ved Røkenes bedehus for et varmt måltid, kaffe og underholdning.  Kaarstads stilling vil kun være 50% ettersom bispedømmet for tiden har ansettelsesstopp, men ettersom han også jobber 50% i Indre-Troms prosti, som strekker seg så langt nord som Balsfjord så vil han allikevel ha nok å fylle dagene med fremover. Kaarstad forteller også at ettersom samisk språk er så sentralt i Lavangen ønsker dermed å melde seg på et samisk språkkurs, men legger til at han kan litt fra før, blant annet Fader Vår.

Annonse