Salangen-Nyheter

Skal på ekspedisjon mot barnekreft:

- Jeg håper på kulde

I siste uken av februar reiser Jan Vimme til Kautokeino for å gå en lengre ekspedisjon i Nordkalotten. Formålet er å samle inn penger til barnekreftforeningen.

SJØVEGAN: Nå skal endelig Jan "Fjellfinnen" Vimme ut på den lenge utsatte ekspedisjonen hvor han skal gå gjennom Nordkalotten. Formålet er å samle inn penger til barnekreftforeningen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Fjellvandreren og ildsjelen Jan "Fjellfinnen" Vimme planla i fjor i gå på en lengre tur i gjennom Nordkalotten, turens formål var å samle inn penger til barnekreftforreningen. På grunn av arbeid ble den forrige turen utsatt, men nå er alt klart for turen, og i siste uken av februar går startskuddet for Vimme.

900 kilometer på 40 dager

I siste uken av februar pakker Vimme sekken, tar med ski, pulk og grønnlandshunden Dakota og reiser til Kautokeino hvor han skal ut på en månedslang ekspedisjon gjennom Nordkalotten. Han har satt av tretti til førti dager til denne turen hvor han skal gå opp mot 900 kilometer i gjennom Nordkalottens arktiske natur. På grunn av at både vær og føre kan variere mye på denne årstiden har Vimme lagt av god tid.

Vimmes alltid trofaste turkamerat er grønnlandshunden Dakota. FOTO: PRIVAT.

- Jeg elsker kulde

"Fjellfinnen" er et fullblods vintermenneske. - Mygg, sol og varme kan folk ha for seg selv, men jeg elsker kalde vintere, forteller Vimme. Det er ingen tvil om at han har vært ute en vinternatt før, han forteller om en gang han sov under åpen himmel i Finnmark hvor det var førtifem minusgrader. - Jeg hadde kun sovepose og liggeunderlag, det var en av de værste nettene jeg har hatt ute, men det var en erfaring jeg ikke ville vært foruten, forteller Vimme.

Et barn med kreft er ett for mye

Formålet med turen er å samle inn penger til barnekreftforeningen, noe Vimme mener er en ekstra viktig sak å fremme og støtte. - Unger med kreft, er utrolig urettferdig og forferdelig, og jeg håper at ved å gå denne turen når målet mitt med 100 000 kroner i donasjoner frem til 10. april. Han oppfordrer alle til å være med å støtte saken hans uansett beløp. - Alle monner drar, fortsetter han til nettavisen.

- Dakota og jeg er veldig knyttet, forteller Vimme. FOTO: PRIVAT.

- Takker ikke nei til selskap

Vimme forteller at han i store deler av turen vil være i områder uten mobildekning, han har derfor med seg en satelitt-telefon. - Om noen har lyst til å slå følge med meg for en del-etappe så er de hjertelige velkommen, det er bare arti med ukjente folk som kommer for å prate eller for å gå sammen med, sier han.

Sponsing av utstyr

Han søker også sponsorer både fra private og bedrifter som skal gå til utstyr for turen, i et tidligere intervju med nettavisen fra mars i fjor understreket Vimme at de som allerede har sponset utstyr skulle få valuta for pengene i år. - Det eneste som gjenstår av utstyr nå er et kamera, avslutter Jan "Fjellfinnen" Vimme.

De som vil støtte Jan Vimme i hans sak mot barnekreft kan gi sin støtte her: 

Nordkalotten for Barnekreftforeningen​

ANNONSE
Annonse