Salangen-Nyheter

Stand-up komiker vil støtte Benedicte:

–Jeg ønsker å bidra

–Da la han til at alle inntektene fra showet skulle gå til datteren min. Jeg bristet i gråt fordi jeg syntes det var så fint gjort, forteller Benedictes mor Beatrice Johanne Olsen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Stand-up komiker Pål Riise kommer i februar til Salangen kulturhus hvor han skal holde et show hvor formålet er å samle inn penger til Benedicte Iselin Johansen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Stand-up komiker Pål Riise og Benedicte Iselin Johansens mor, Beatrice Johanne Olsen vokste opp sammen i den lille bygda Gamvik i Finnmark, siden ungdomsårene har de to ikke hatt kontakt før Riise nylig tok kontakt med Beatrice ettersom han ville holde show på Sjøvegan. –Det første han spurte meg om var om vi hadde noe passende utested, men ettersom det er litt begrenset med plass der, svarte jeg at kulturhuset nok ville være et mer passene lokale. Da fortalte han at han ønsket å leie kulturhuset gratis, noe jeg syntes var litt merkelig. Da la han til at alle inntektene fra showet skulle gå til datteren min. Jeg bristet i gråt fordi jeg syntes det var så fint gjort, forteller Beatrice.

–Jeg ble overveldet

Pål Riiise er en anerkjent komiker kjent for sin jordnære sjølironi. Beatrice forteller hun har fult med på det han har gjort, og synes han leverer gode og humoristiske show. Men hun selv enda til gode å få se han live enn så lenge. Riise selv forteller at han ble helt overveldet når han leste om Benedictes historie, og bestemte seg fort at han og skulle være med å bidra. –Det er vel så enkelt at jeg synes det er helt forferdelig trist at man havner i en situasjon at man ikke får hjelp, og når man har en mulighet til å bidra. Når jeg leste meg opp på historien så ble jeg helt overveldet og fikk lyst å være med å bidra. Jeg er født helt nord i havgapet, så jeg snakker om det å vokse opp i et bittelite bygdesamfunn, også står jeg midt i midtlivskrisa og snakker litt om hvordan ting endrer seg når du blir eldre. Jeg er på tur å bli en gammel grinebiter, noe jeg forteller om gjennom humoristiske betraktninger. Jeg bruker å skyte av at dette er ekte nordnorsk humor, direkte, enkel og rett og slett latterlig. Jeg vil og skryte av at Salangen kommune har vært veldig hyggelig, de har gjort en fantastisk jobb og vært veldig hjelpsom, forteller stand-up komiker Pål Riise til nettavisen.

En mors verste mareritt

Beatrices datter, Benedicte har i lang tid vært alvorlig syk og hatt flere omfattende opperasjoner som på flere måter har kostet både henne selv, familien og venner veldig mye. Benedicte og familien har fått mye støtte fra fjern og nær. –Når de i tillegg kommer helt fra Finnmark for å støtte så er det bare helt utrolig bra gjort. I tillegg til økonomisk bidrag, er det også en stor emosjonell støtte. Man føler seg ofte alene med problemet, det er vel enhver mors verste mareritt å ha et sykt barn. Vi håper absolutt alle tar turen for å få ed seg Riise sitt show, og være med å støtte opp, sier Olsen til nettavisen. Avslutningsvis ønsker Beatrice å takke alle som har vært med å støtte opp så lagt, og ønsker alle hjertelig velkommen på show den 16. februar i Salangen kulturhus.