Salangen-Nyheter

Multikunstner fra Bardu:

Jobbet hardt for dette

Lillian Halima Anderssen tar stadig steg videre til å bli en profesjonell musiker, og nå som hun har fått signert en kontrakt med Universal Music er hun klar for alle utfordringer. FOTO: PRIVAT

SETERMOEN/OSLO: Hva har Astrid S, Brolier, og Freddy Kallas til felles med bardudølen Lillian Halima Anderssen? De har alle signert kontrakt med Universal Music. - Dette er en av de største tingene som har hendt meg, sier Anderssen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Litt før julaften ble bardudølen Lillian Halima Anderssen kontaktet av det internasjonale plateselskapet Universal Music som har egen avdeling i Norge. - Vi har vært i kontakt en god stund allerede, og har snakket mye sammen. De hadde en del spørsmål om meg, men selve opplevelsen føltes helt naturlig, sier en glad Anderssen til nettavisen. Hun kommenterer videre at det ikke "bare" er å få en slik kontrakt. - Man må jobbe hardt og mye for å få en slik mulighet. De syntes jeg virket interessant, så jeg fikk spilt inn en demo i Oslo for å kunne vise meg fram. Det tok tid å få alt på plass, og det er fortsatt mye som skal gjøres. Da er det bra jeg driver med hundre og mange mer prosent med musikk, sier musikeren og ler.

Lære og forstå

I løpet av tiden mens Anderssen skal jobbe med Universal Music, ser hun mest fram til å kunne jobbe med produsenter for å få et innblikk på hvordan musikkindustrien fungerer. - Jeg ser fram til å jobbe med produsenter, og lære av hva de gjør og få en viss forståelse av hvordan ting funker, forteller Anderssen. Ved siden av alt det musikalske arbeidet, studerer også Anderssen. - Musikk består av mye. Så når jeg skal studere vil jeg sette fokuset mitt på lydteknisk innhold. Noe som er kjekt å ha i baklomma når jeg går videre med det jeg gjør, sier Anderssen, og legger til at det er viktig for henne å lage musikk som betyr mye for henne selv. - Det hjelper ikke å "hive ut" musikk. Det må passe til meg, sier hun.

Dette bildet malt av Lillian Halima Anderssen selv skal pryde forsiden av en diktsamling skrevet av Sumaya Jirde Ali til høsten. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Multitalent

Selv om musikk utgjør mye av Lillian sitt liv, har hun også flere andre talenter som hun jobber med. Blant annet er hun maler og kan nevne at hun har produsert flere kunstverk som også har endt opp på albumcovere til flere venner. - For noen måneder siden malte jeg noen bilder til venner som de endte opp med å bruke i sine egne produkter. Jeg har også malt en forside for en bok som skal komme ut til høsten. Den gleder jeg meg til å se reaksjonene til, sier Anderssen til nettavisen og legger til avsluttende at hun gleder seg til hva framtiden blir å bringe. - Jeg har flere planer på lur som jeg ikke kan nevne akkurat nå, men jeg gleder meg skikkelig mye til å sette i gang med arbeidet, avslutter Anderssen til nettavisen.