Salangen-Nyheter

Kommunevalget 2011:

Jon gjør comeback

Jon Myrmel trer inn i politikken igjen. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: En politisk veteran trer inn i politikken i Salangen igjen. Jon Myrmel (bildet) er Arbeiderpartiets ordførerkandidat.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

- Ja du kan vel kanskje kalle det et ordentlig comeback, sier Jon Myrmel. Ikke siden 2003 har han drevet politikk i Salangen, men før den tid var han med helt fra 1979. - Jeg har vel fem-seks perioder bak meg, og fant ut at nå er det på tide å komme tilbake. Partiet hadde bruk for meg, sier Myrmel. Han forklarer at det var ikke hans intensjon å ende på førsteplass, da det først ble snakk om at han skulle inn i kommunepolitikken igjen. - Jeg hadde sett for meg en plass litt lengre ned på lista, men etter en prosess internt i partiet, kom vi fram til at førsteplassen er den mest riktige, sier Myrmel.

Eget program

Nåværende ordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp) har hatt særdeles god oppslutning rundt seg og sitt parti de siste valgene. Arbeiderpartiets ordførerkandidat Myrmel, har ingen intensjon om å gå rett i strupen på Prestbakmo. - Ivar kommer til å ha god oppslutning også ved kommende valg. Jeg fokuserer mer på vårt eget partiprogram og politikk, foran å konkurrere direkte med nåværende ordfører, sier Myrmel.

Interessant

Hans oppskrift på et fruktbart samfunn, er tverrpolitisk, og ikke minst næringsmessig samfunn. På denne måten mener han at Salangen vil komme styrket ut, i neste valgperiode. - Ingen er tjent med interne politiske stridigheter. Oppskrifta er konstruktivt samarbeid, både med andre partier, og ikke minst med næringslivet, sier Myrmel. Når det gjelder Arbeiderpartiets fulle og hele liste, mener Myrmel at det er den sterkeste lista han har vært vitne til i hans etterhvert lange politiske karriere. - Det er en veldig sterk og interessant liste, konstaterer han.

Her er Ap-lista kronologisk:

Jon Myrmel, Laberg

Hilde Anita Nyland, Øvre Salangen

Eigil Andreas Rindstad, Øvre Salangen

Lise Fjærvoll, Sjøvegan

Simon Sæbø, Sjøvegan

Berit Jacobsen, Sjøvegan

Lars Georg Nordhus, Salangsverket

Åshild Bendiktsen, Skårvika

Stein Roger Pedersen, Øvre Salangen

Hilde Løvberg, Salangsverket

Lars Kai Nordmo, Laberg

Tone Sæbø, Sjøvega

Eliseus Rønhaug, Medby

Heidi Bjerkmo, Laberg

Kenneth daleng, Laberg

Elin Larsen, Seljeskog

Kim Håkon Pedersen, Laberg

Torfinn Utheim, Sjøvegan