Salangen-Nyheter

Fremmet MIKI-senteret:

Jon Henrik på NiS

Under innlegget til Jon Henrik Larsen på Nord i Sør konferansen viste han blant annet klipp fra åpningen av MIKI-sentret i fjor.

SJØVEGAN/OSLO: Mandag og tirsdag var MIKI-senterets grunnlegger Jon Henrik Larsen på Nord i Sør konferansen i Oslo for å fortelle om sin visjon bak synlighetsbedriften.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

I mange år har Jon Henrik Larsen gått med en tanke inni seg om å skape en bedrift som gir folk de samme mulighetene som han fikk da han var fjorten år og noen så hvilket potensialer den unge autisten hadde. Det var noen som holdt han i hånda og hjalp han på veien mot målet om å leve av å  dyrke sine interesser og talenter. Da statsminister Erna Solberg holdt nyttårstale i 2016 følte han at hun snakket direkte til han, og det  skulle vise seg at det var i dette øyeblikket Larsen bestemte seg for å gjøre virkelighet av ideen sin. 18. mai i fjor var det offisiell åpning av MIKI-sentret hvor flere kjente fjes, blant annet Erna Solberg møtte opp å deltok på åpningen.

Denne uken ble MIKI-sentret presentert for forsamlingen på Nord i Sør konferansen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Fortalte sin visjon

Tidligere denne uken var Jon Henrik Larsen på Nord i Sør konferansen i Oslo hvor MIKI-senter storesøster og statsminister Erna Solberg sørget for at Larsen fikk med egne ord fortelle om bakgrunnen og visjonen bak MIKI-sentret. - Når jeg var 14 år var det noen som så meg og de mulighetene som lå i meg som menneske. Denne omtanken og medmenneskeligheten er noe som har fulgt meg hele livet, og jeg har lenge gått med grunntanken bak MIKI og et ønske om at flere kan blir sett og få samme mulighet som meg, sa Jon Henrik Larsen som innledning i sitt innlegg under konferansen på Radisson Blu Plaza i Oslo.

Jon Henrik Larsen ble etterkonferansen invitert til å møte MIKI-senter storesøster Erna Solberg, et møte som kom som en uforutsett, men positiv overraskelse på Jon Henrik. - Møtet jeg fikk med Erna Solberg kom høyst uplanlagt etter oppfordring fra NHO. FOTO: NHO.

MIKI-senter grunnleggeren fikk også møte "familiemedlem" på MIKI-senteres tre og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen under konferansen.