Salangen-Nyheter

Stor glede i Lavangen

Jubel over pengegave!

Det er stor glede etter at Lavangen menighet forleden fikk 15.000 kroner fra Lavangen Høyre. Her er prestevikar Trond Oscar Losvik, leder i Lavangen Høyre Kristiane Pettersen og leder i Lavangen menighetsråd, Svein Fagerli.

Lavangen kirke trenger sårt midler til ulike ting som må gjøres for å vedlikeholde kirkebygget. Lavangen kommune er i en vanskelig økonomisk situasjon, og dessverre har ikke midler til kirken blitt prioritert. Lavangen kirke markerer også 130 års jubileum. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Under dugnaden ved kirken i går kom det en delegasjon på syv personer fra Lavangen Høyre på besøk. De hadde med seg en uventet gave til kirken og menigheten.

- Vi ønsker og gi Lavangen menighet 15.000 kroner til vedlikehold av kirka, sa leder i Lavangen Høyre, Kristiane Pettersen til forsamlingen av dugnadsarbeidere på plassen foran kirka forleden.

Det er lett og se at kirkebygget trenger sårt maling. Det er er kostbart å holde gamle ærverdige bygg i stand.

- Det er en kjempeoverraskende gave og få, og svært gledelig. Nå er det jo oppfordret fra Lavangen Høyre om at andre politiske partier eller foreninger i Lavangen også kan bidra med penger til kirka. Så staffettpinnen er sendt videre, sier vikarprest i Lavangen menighet, Trond Oscar Losvik i et intervju med nettavisen onsdag.

Svein Fagerli, leder i menighetsrådet i Lavangen er svært glad for pengegaven til kirka fra Lavangen Høyre.